Rest från Bruksvallarna

Lite renar på vägarna hem idag.

Då är man återigen tillbaka i sin ungkarlslägenhet eller övernattningslägenhet den mer eller mindre är från och med nu fram till april, det är sannerligen inte många nätter som kommer sovas i lägenheten framöver, fem nätter till sen väntar nästan äventyr då vi ska på läger i Gällivare.

Dagens förutsättningar har inte varit av den enklaste slaget direkt idag för min del. Först körde vi fyra korta stakintervaller, där vi drog igång innan klockan sju för att undvika alla andra skidåkare, synnerhet norrmännen, även om jag är väldigt medvetet om att de är viktiga för turistnäringen i  regionen. Eftersom inga andra var ute och åka och att det fallit en hel del nysnö så fick jag slita redan på uppvärmningen, inte lätt när man ska vara spårpatrull med.

Vi kunde dra från Bruksvallarna ganska tidigt och köra hem när det var ljust ute, bra det när SMHI klass- 1 varnade för ishalka. Nu snöade det första biten, vilket var tur då jag råkade ta sönder ena vindrutetorkaren när jag skulle skrapa rutorna innan avfärd. Lyckligtvis snöade det nästan hela vägen till Hede vilket var den närmaste macken man kunde köpa ny vindrutetorkare på vägen, det efter en timmes bilfärd, dessutom så mötte man flera renar som tyckte det var trevligt att gå längs vägen. Var sen snöfritt från Vemdalen, vilket var skönt det. Lika skönt var det inte att ge sig ut på en timmes återhämtningsjogg hemma i en blöt skog i hällregn och två grader. Tuffa förutsättningar för en skåning som mig men jag kan glädja mig att Skåne tog hem TV- pucken idag, första gången sen 1989, det var på tiden tycker jag.

Slutligen, vad blir en ren på en väg? Ju vägren, tack för mig för denna veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *