Regnigt, sista dagen av lägret

Talande bild idag, regn!

Talande bild idag, regn!

Blev visst en extra dag på lägret i Åre, så kan det visst bli ibland. Ska inte klaga, dock kunde man klaga på vädret, det var nämligen regn. Gjorde kanske inte jättemycket då det stod skidgång på programmet. Vi startade passet tillsammans men spred ut oss innan vi sågs i Kabinbanan på väg ner. Inget långt pass men det blev 1:15 timmar med viktväst 10 kilo. Varit kul att vara med läger med fem grabbar, blev mycket bananer och ägg som intogs som föda bl.a.. Mycket halvnaket blev det med, lite som brandmännen i Nile City. Undrar hur det skulle se ut på ett tjej läger, mystofflor, mjukisbyxor och munkjacka möjligen?

Efter lunch åkte jag till Östersund och körde ett pass på rullskidbanan. Eftersom jag nästan bara har kört A1 denna vecka (3 min A2), så körde jag intervaller. Har vila imorgon så dagens intervallpass blev också veckans sista. Hade en plan på att köra 3×20 minuter stakintervaller i tröskelfart (långloppstempo). Började med uppvärmning på en bana som jag sedan skulle köra mina intervaller på. Banan startades på stadion, gick upp till Torget och sen 3:an, sen tillbaks till Torget och ut på 3:an igen men svängde av till nya delen av asfaltbanan. Sen ner till Torget igen och ett varv till Björnberget och sen ner till Stadion igen. Sträckan mätte 7,2 kilometer och 90 höjdmeter. Det tog 25 minuter att köra på mina 4:or på uppvärmningen i regnet. Lyckligtvis slutade det regna när jag drog igång intervallerna. Att jag körde 4:or berodde denna dag på att mina 3:or behöver akut materialvård, som dom ska få imorgon. Under uppvärmningen körde jag en del impulser för att väcka kroppen en aning, trots mycket träning denna vecka så var jag muskulärt pigg men lite seg mentalt. Jobbet skulle ju bara genomföras.

Första intervallen kändes bra, kunde åka stort och med bra tryck. La även in fem impulser under intervallerna. Men redan på andra intervallen så var det lite tungt i backarna. Behöver denna typ av träning för att orka i lopp som t.ex. Alliansloppet, räcker inte att köra tre timmar stakning med en puls som ligger på 110 för att bli bra. Man behöver dessa mer tuffa pass som jag genomförde idag. Tredje och sista intervallen var lite som andra intervallen men ännu lite tyngre uppför. Hade en bra marchfart annars för att vara så blött som det var idag, första intervallen var blötast medan andra och tredje ganska snarlika förhållanden, ändå gick första snabbast. Dock märkte jag ingen direkt skillnad utför på någon av intervallerna.

Såhär såg det ut i övriga siffror:

  1. Tid: 20:34 – Snittfart: 21,0 km/h – Snittpuls: 156 (80 %) – Maxpuls: 169 (88 %)
  2. Tid: 20:56 – Snittfart: 20,6 km/h – Snittpuls: 157 (81 %) -Maxpuls: 169 (88 %)
  3. Tid: 21:05 – Snittpuls: 20,4 km/h – Snittpuls: 158 (81 %) – Maxpuls: 170 (89 %)

Precis som sist jag körde tröskel på 4:or på rullskidbanan så blev snittpulsen låg, p.g.a. en del utförskörning. Tillskillnad från då så var det blött och kallare idag (13-16 grader) och jag använde benen med sist. Då hade jag ett snitt på 21,4 km/h. Hade annars väldig jämn puls på samtliga intervaller, det är nog bra. Vilan jag hade mellan intervallerna var väldig kort, egentligen bara drickapaus, så vilan landade på 1-1:30 minuter och pulsen hann då sjunka ner till 90-95. Något längre vila hade fotbollsspelarna i Östersund och Elfsborg som spelade bara ett stenkast från där jag körde intervaller. Av allt att döma hade de 15 minuter paus mellan halvlekarna. Kommer troligtvis köra något liknade pass, fast på 2:or någon gång innan Alliansloppet. Bra pass annars och 400 höjdmeter blev det. totalt på 1:45 timmar som det tog att genomföra 62,5 minuter i intervalltid.

Total träning denna månaden har blivit så mycket som 24 timmar + två styrkepass. Fin vecka detta och kroppen känns bra. Blir vila imorgon som sagt och därför blev det veckans- och månadens sista pass detta intervallpass.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *