Racerapport Mudrace 2021

Tanken var att bjuda på bilder, resultat och en genomarbetat racerapport men man få nöja sig med en enklare racerapport. Något resultat har jag faktiskt inte sätt men 3:a blev jag i alla fall. Är ju faktiskt lite lättare att räkna när man är där framme i toppen. 

Efter en intensiv dag så blev det en kort uppvärmning, lite väl kort då jag inte alls var på g när starten gick. Jag kan många gånger vara startsnabb när det kommer till löpning, har inget förklaring varför det är så. Jag är annars klappkass att starta fort på längdskidor. Banan vi skulle springa var knappt fyra kilometer lång och den skulle genomlidas två varv. 

Kom som sagt lite efter i starten och efter ca: 400 meter så kom första surhålet, sen kom det fler, kanske sex, sju inom några få minuter. Det var sagt att det var ett vattendjup på 1:20 meter men var nog mer än så. Hade önskat att jag var 2:20 meter lång där och då. Dock inte efter alla surhål, få då väntade ett längre parti ren myrlöpning. Passade en 69 kilo pjäs som mig väldigt bra. Var kanske nere på 8:e plats men när myren var sådär lagom fuktigt så borrade jag på och tog mig relativt snabbt upp på en 4:e plats.

Dock såg jag inga längre fram men körde bara på, efter halva varvet så kom det några partier med mer humana vattendjup på cirka en meter. Sista kilometern gick mer på en vanlig stig och det var precis här jag kom ikapp han som var 3:a. Valde att ligga bakom och hoppades jag kunde hänga med när surhålen kom igen ut på andra och sista varvet. Höll ihop det bra där ändå, kanske tappade tio sekunder max på honom men var läskigt att vada i de där surhålen. Dessutom blev man duktigt nerkyld och hade problem under loppets gång att få upp värmen. Framgångsreceptet (förutom att man var lång) var att hoppa så långt i surhålen. En gång så blev jag så skitigt så jag fick ta av glasögonen för att se något. 

Fortsatte sedan och jagade över den där lagom fuktiga myren. Kom ikapp och gick förbi ganska snart. Tuggade på och fick en lucka ganska snabbt och körde på hårt men det var värre med mina kalla benmuskler. Sista kilometerna lät jag bara benen gå av sig själv för kände mig säker att hålla min 3:e plats. Jag var 45 sekunder efter tät efter ett varv, var nog runt minuten i mål men det får väl framtiden utvisa. Blev duktigt skitigt från topp till tå och det jag var mest orolig över på sista varvet var att skorna inte skulle hålla. Använde ett par gamla Inov-8 X- Talon 190 som jag använde senast när det var Tjurruset på Frösön. Hade ett litet hål innan start men ett stort hål efter målgång på ena skon. Ett under att jag inte tappade skon faktiskt. Fick en hel del dynga i håret men även en rejäl näve ner i kalsongerna. Kortfattat, så var det skitroligt. 

  • Tid: 36:11 min
  • Distans: 7,81 km
  • Snittpuls:172 (89%)
  • Maxpuls:178(93%)
  • Höjdmeter:142 m (känns osäker)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *