Racerapport 15 km FIS- tävling i Östersund


Ska försöka mig på en kort racerapport från söndagens lopp. Blev en kort uppvärmning på knappt tio minuter, faktum var att det tog 90 minuter från dörr så att säga, varav halva den tiden var själva loppet över 15 kilometer. 

Jag valde att staka av olika anledningar. För det första fanns det inga teknikzoner, för det andra så hade jag inte tid att valla fler par och lägga på fäste. Kul också att staka på en riktigt tuff bana och som bjöd på ganska tufft före efter det senaste dygnets snöfall. Jag valde mina nya stakskidor som går bäst på konstsnö. De gick bra även i nysnö men inte riktigt samma känsla uppför på konstsnö.

Jag gick ut fem minuter efter första start och startordningen grundade i vanlig ordning efter FIS- punkter. Fick också höra att jag ledde när jag passerade stadion var efter varv, inte konstigt egentligen pga rankingen. 

Jag tyckte att utgångsfarten var kontrollerad första varvet av fyra, även andra var helt okej och jag åkte ikapp och förbi killen som startade 30 sekunder före mig. Efter halva loppet drygt så började jag känna av att jag hållit på och luft ex antal kilo/ton då flyttningen pågick för fullt innan loppet. Och redan på 3:e varvet så kramade det i ena armen så fick stretcha någon gång. Blev även ikappåkt av han som jag hade åkt ikapp och förbi innan och orkade inte hålla ryggen hela vägen in. 

Höll dock min placering under hela loppet, men hade hoppas på bättre känsla uppför men orkade inte hålla trycket i de mer branta backarna. Aja, ingen minns en fegis, bra att jag vågade staka ett sådant tufft lopp. Lyckades förmodligen ta fel pulsband så hade ingen data att visa där men tyckte det var jobbigt att andas mem fick nog inte upp pulsen den här helgen heller. Är väl bara att gneta på så släpper det nog så småningom. Maxhastigheten landade på fina 61,5 km/h nerför till Velodromen. Hade bara något strul efter utför då arrangörerna av någon konstig anledning valde två spår utför trots höga hastigheter och svängar.

Var 6:16 minuter efter urstarke Oskar Kardin men hade varit jättenöjd om det var någon minut närmare än vad det blev. Det får det bli nästa gång. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *