Premiärtur med ny utrustning

Så här nya och fina lär de inte vara i höst.

Blev två timmar lugn skejt och närmare fyra mil på min nya utrustning som jag dock fick för ett tag sedan, ett par Marwe 610 A med 7:or och ett par sommarpjäxor Alpina ESK 2.0, fina grejer vill jag lovar. Har åkt och testat många olika rullskidor genom åren då jag faktiskt har jobbat en hel del med det och mina favoritrullskidor i skejt är Marwe 610 A på bra asfalt som det är på en rullskidbana, där jag åkte idag.

Det var annars inga problem att ge mig ut i det varma och soliga vädret trots elva timmar jobb innan. Jag lovade mig själv att jobba mindre denna veckan så började sådär på den fronten men imorgon lovar jag mig själv sovmorgon och en lugn förmiddag. Detta innebär dock att det finns en risk för ett träningspass och att jag sätter mig ner och börja på min hemtenta som är det sista jag ska göra innan jag är klar med min sista kurs. Det är morgondagen det, åter till dagens enda pass.

Körde alltså på ny utrustning som sagt och blev positiv överraskad av mina sommarrullskidpjäxor från Alpina, lätta och sköna samt att de var svala trots det var 24 grader varmt, samtidigt var de riktigt stabila vilket jag var lite orolig över att de inte skulle vara när jag provade dem och bara gick med dem hemma. Rullskidorna uppfyllde också kraven men tyckte det rullade på ganska snabbt och de rullade inte långsammare än  Carl Olanders Skigo 3:or då vi även idag åkte en stund tillsammans. De yttre förhållandena gjorde det också att det knappast spelade någon roll vilket rullmotstånd man hade denna dag. Härligt att åka men dock  orolig över alla olika slags personer som går eller vistas omkring eller t.o.m. på rullskidbanan som inte har någon koll på att de kommer rullskidåkare i full kraft, gäller både unga som gamla.

Blev som sagt två timmar lugnt men körde ungefär tio korta impulser, snittpulsen landade på 129 (66 %) och snittfarten blev 19,4 km/h, medan 668 höjdmeter skrapades ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *