På plats i Torsby

Hej,

Nu är man på plats i Torsby, det regnar och är allmänt tråkigt väder. Regnat nästan hela vägen upp hitt som för min del är en lätt liten resa på 7,5 timmar. Vilken tur man hade sällskap av Freya som lös upp tillvaron. Det är dötrist att sitta och köra långa sträckor själv. Tyvärr är det bara vi från vår klubb IF Ski Team Skåne, men och andra sidan de två lättaste och bästa uppföråkarna som skulle få vilken norrlänning som helst att bli skraj. Få väl se imorgon.

Upp kom vi och nästan direkt åkte vi iväg igen till starten av morgondagens race. Backen är över sju kilometer lång men vi åkte de första två kilometerna, för det var så långt vi vågade åka uppför för att inte slå ihjäl sig utför sen. Vi åkte på tävlingshjul skate, Freya på Swenor och jag på mina vita diskhjul Eagle. Vi byte skidor för att jämföra lite, Swenor är en aning skönare och bättre grep på det våta underlaget. Tempot var lugnt men jag la in tio impulser på tio sekunder och ytterligare en fartökning på en halv minut. Kändes bra och skrämde upp pulsen lite. Var skönt att bara röra på sig lite efter den långa bilresan.

Sen har jag kommit in i debatten om olika diverse stavlängder, fast åt motsatt håll. Själv så testade jag att åka med 157,5 centimeter långa stavar istället för min normala längd på 160 centimeter som jag har när jag åker skate. Jag är själv 179 centimeter lång. Det är väl egentligen inte så konstigt att gå ner i stavlängd när man kommer till backrace, så inget nytt så men ändå. Få väl se imorgon, det kändes efter ett tag ganska bra faktiskt.

Morgondagens startlista. Målet är enkelt, ta ledningen i mål och hålla den så länge som möjligt. Tanken är i alla fall god.

Freya.......

Freya…….

........jag!

……..jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *