Nya cykelskor

Mina nya cykelskor, Shimano R17, mycket carbon och lätt!

Mina nya cykelskor, Shimano R17, mycket carbon och lätt!

Cyklade till jobbet idag och cyklade förbi Fridhems cykel och fick hjälp med montering av mina nya pedaler och sadel. Hämtade även mina nya cykelskor, lätta och sköna. Fick även byta ut kedjan som redan hade slitits. Märktes skillnad mellan mina nya och gamla cykelskor, helt annat tryck i cyklingen. Det är lite som olika typer av pjäxor, skillnad med en ”vanlig pjäxa” kontra en ”topp pjäxa”. Mina gamla cykelskor kommer jag använda till MTB- cykeln. Min nya sadel är en något lättare men samtidigt bredare än gamla som jag kommer säljas (se nedan).

Säljes, bara höra av sig vid intresse!

Säljes, bara höra av sig vid intresse!

Cyklingen då? Det gick fint, soligt och nästan ingen vind, varken till eller från jobbet. Till jobbet cyklade jag över Romeleåsen (Röddebacken) med en stigning på närmare 150 höjdmeter, var jobbigt och låg på A2 i den stigningen. Generellt hade jag högre snittpuls än vanligt, omkring 15-20 men det beror främst att kroppen har vilat en del nu och benen var ovanligt pigga, då trampar man bara på. Höll på gå illa både i början och slutet av förmiddagspasset. En äldre (tydligen med nedsatt syn) dam höll på köra på mig redan i Högestad (efter 1,5 km) i en korsning och höll på köra på en student i Lund, som hade verkat fått i sig lite väl mycket champagne på hans stora dag, klockan var typ 10:30.

Hem däremot hade jag en cyklist som cyklade om lite då och då på vägen till Dalby, innan jag cyklade ifrån honom. Cyklade runt åsen och körde en fartökning mellan Blentarp och Sövde, en sträcka på 3,7 km med en snittlutning på 0,3 %. Snittade nästan 42 km/h utan att förta mig helt och utan hjälp av någon vind. Roligt att cykla fort. Hade ett snitt på drygt 34 km/h hem och 32 km/h till Lund idag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *