Nästan åkt ett Vasalopp idag

Fick ihop 83,5 kilometers skidåkning idag på drygt fem timmar, fint att ha på träningskontot. Då åkte jag ändå 30 minuter utan stavar och testade glid på några olika skidor i 15 minuter. Trots all dagens träning  känns kroppen fin, man kanske är vältränat trots allt. Befinner mig just nu i Halland, där jag ska bo i natt. Till skillnad från Margot Wallström så är jag välkommen till alla nya platser och gör mig inte ovän med nån. Dock är hon duktigt på att gå förre i kön och skaffa bostad, en annan får ju inte ens gå på visningar trots man har varit i den där bostadskön i två år. Men jag har förvisso ingen större plan på att flytta till Lund, men principen som Hasse Alfredsson vackert utryckte sig ur en scen i filmen Den enfaldiga mördaren. På Fredrik Reinfeldts tid så fick man avgå om man hade haft svart städhjälp. Idag är det ju andra villkor i regeringen tydligen, vilka förebilder som sitter där.

Förebild eller inte vet jag inte om jag är men jag har fått många fina kommentarer under min weekend här uppe i de höglänta skogarna. Idag var inget undantag, blev tidigt ikapp åkt av en kille som frågade om jag var den där skånska skidåkaren, och det är jag ju. Hans namn var (är fortfarande) Robert Malmgren, trevlig prick som stod och stakade på Lassalyckan i Ulricehamn. Undertecknad själv åkte skate, det var skoj. Robert höll i ett bra tempo som för mig var inom A1 men vi la in korta ryck på mellan 10-30 sekunder. Jag behöver träna på överfart, blir hur som helst inte sämre. Vi åkte runt på konstsnön vid stadion, jag hoppas verkligen banorna blir tuffare än så här när världscupen kommer på besök, annars kommer vi få se damer som står och staka. Skatetekniken blir också den bättre, få mer fart och kraft på växel två, försöker åka lite som Sundby även om jag är långt ifrån hans fina teknik. Stundtals gick det fort och jag fick trycka på lite extra nerför för att hänga med den starke Robert där. Hade lite tid i A2-A3 ca: 7-8 minuter) men annars ett fint A1- pass. När vi skiljdes åt tränade jag teknik utan stavar och med en stav, svårt men ruggig bra träning.

Skate med stavar

 • Tid: 2:05:51 h
 • Distans: 38,65 km
 • Snitthastighet: 18,4 km/h
 • Snittpuls: 146 (76 %)
 • Maxpuls: 172 (90 %)
 • Höjdmeter: 678 m

Skate utan eller en stav

 • Tid: 25:43 min
 • Distans: 5,76 km
 • Snitthastighet: 13,4 km/h
 • Snittpuls: 128 (66 %)
 • Maxpuls: 145 (75 %)
 • Höjdmeter: 80 m

På eftermiddagen åkte jag vidare till Tranemo och körde ett klassiskt pass där. Började med att åka på Skintec och sen testade jag lite skidor för kallföre. Tack och lov var det inga -18 grader idag, var minus en grad i Tranemo, rena värmeböljan. Testade också glidet mellan mina tävlingsskidor kontra mina gamla Skintec, var en hel del skillnad. Igår när jag åkte med Markus Jönsson var det en viss skillnad på hans nya Twinskin från Fischer. De var ovallade från glid medan mina var helt nyvallad med glid, dock hade jag en 2 mm rill på mina, knappast det bästa när det var så kallt som det var. Jag är annars nöjd med mina, de funkar jättebra att träna på, precis som idag. Efter all glidtest stakade jag nästan en mil på blanka skidor. Byte sen tillbaka till mina Skintec igen och avlutade i slutet av passet att köra 10×1 min intervaller med en minuts åkande lugn vila. Var som tröttast just då och hade svårt att få upp pulsen men blev muskulärt trött. Tranemo levererade som vanligt med fina spår liksom Ulricehamn. Imorgon är man tillbaks i verkligheten igen.

Tranemopasset i siffror:

 • Tid: 2:39:01
 • Distans: 39:10 km
 • Snitthastighet: 14,8 km/h
 • Snittpuls: 134 (69 %)
 • Maxpuls: 167 (87 %)
 • Höjdmeter: 617 m
Dagens sällskap i Ulricehamn, beklagar att bilden blev suddig men hade ingen annan. Är ju ingen mästerlig fotograf.

Dagens sällskap i Ulricehamn, beklagar att bilden blev suddig men hade ingen annan. Är ju ingen mästerlig fotograf direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *