Morgonlöpning och golf

Sista heldagen här nere i Skåne och idag hade man nästan hoppas på dubbelpass men fick nöja mig med ett löppass med Japp innan frukost. Annars har vi gjort det mesta vi ville göra här i Skåne, förutom att vara på stranden. Ska tilläggas att dessa stränder är överfulla dessa dagar med finväder som idag.

Finväder var det på morgonen med, 22 grader redan kl: 9 då vi var klara med våran ”morgonjogg”. En mil på 38:50 minuter (3:52 min/km) 156 (80%) i snittpuls och 111 höjdmeter. Skulle jag kört i flackare terräng på asfalt eller på bana hade jag sprungit på låga 37 minuter med samma intensitet. 

Upplägget på dagens pass var att hålla igen lite till Tegelbruksbacken och sen fortare fram till sista kilometern. Blev inte riktigt så men hade fyra kilometer i tröskel, resten A2 eller höga A1. Ungefär mitt i passet då den mastiga backen (Tegelbruksbacken) skulle börjar så fick vi pausa en längre stund då en stor tjurkalv stig där. Japp är vallhund men hans egenskaper behövdes inte då kalven hittade sin mamma så småningom. Sedan drog vi igång en fartökningar men tog det lite lugnare sista två kilometerna, kände av att Japp var måttlig intresserad att springa snabbare än 3:40 min/km tempo. Vi fick ihop ett bra löppass hursomhelst.

Jag hade en förhoppning att slå min bästa Stravatid runt Tegelbrucksbacken på 8:21 men det sket sig p.g.a kalven. Underlaget var cirka sex kilometer på grusväg och fyra kilometer på skogsväg med ganska stenigt stundtals, vilket var lite besvärligt att springa på faktiskt.

Jag och Therese var i väg till Ystad Golfklubb och slog lite golfbollar, skön aktivitet det där. Imorgon drar vi norrut!

Dagens kilometertider. Siffrorna till höger är höjdskillnad samt snittpulsen per kilometer. Gissa vilka två kilometer man härjade i Tegelbrucksbacken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *