Måndagsdistans med bröderna Risberg

Det här är Mats, the hunk, the men, the myt, the legend, bli som Mats!

Åkte till rullskidbanan efter jobbet och till min förvåning så dök det upp någon som jag kände igen men som inte bruka vara där och åka, det var nämligen klubbkamrat Mats Risberg som finåkte i barüber, en syn som få har fått uppleva på gott och ont. Skämt åsido, det var nämligen varmt så man klä på sig minst sagt sparsamt när temperaturen snudda på närmare 30 grader. Vi slog sällskap tillsammans med Mats bror Nils och åkte runt på rullskidbanan, jag åkte på mina Swenor 4:or och de på 3:or av samma märke, märks att det är skillnad och man fick ligga på utför för att hänga med. Vi hängde ihop i 25 kilometer innan jag fortsatte själv så jag fick ihop två timmar, längesen jag åkte så länge på rullskidor och få väl vara nöjd om jag få ihop ett distanspass på rullskidor i veckan överhuvudtaget. Träningsmängden under juli kommer inte ens upp i 40 timmar, medan många av mina konkurrenter ligger närmare 100 timmar så här års men jag trivs bra med min situation och har än så länge gjort väldig bra ifrån mig hittills i sommar, hoppas det kan funka så även imorgon och resten av sommaren.

Man kan säga att vi var ute på ett måndagsklubbpass idag men vi körde ingen hets utan jämt lugnt tempo, snittfarten landade trots allt på 18,7 km/h vilken en viss dalmas skulle ha svårt att hålla på sina intervaller, ni vet vem va? Snittpuls på 131 (68 %) och samlade ihop 646 höjdmeter, märkte dock att pulsen var lite högre på slutet och misstänkte lätt vätskebrist och har fyllt på med vätskeersättning nu och hoppas på svalare väder imorgon även om det inte ser ut att bli så. Värme är skönt att träna i men att springa uppför som man ska imorgon vill man inte ha det så varmt direkt, blir hur som helst svettigt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *