Löpning utan inlägg

Sprang idag igen efter en veckas uppehåll och denna gång testade jag att springa utan mina gjutna inlägg, utan bara med originalsulorna på mina Salomon Sense pro. Har inte sprungit ett ända pass utan mina inlägg sen Sundsvall brann……….typ, mer exakt 6 år sedan sist. Funkade bra och trots mycket träning och framförallt cykling på senaste tiden var benen lätta och pigga. De brukar kännas tunga i löpningen efter mycket cykling träning, men inte idag. Fin morgon att springa, sprang visserligen inte långt men skönt att springa igen. Blev ett kort bra A1 pass som gick relativt snabbt, var också uppvärmning inför styrketräningen som det blev efteråt.

Data från löppasset:

Hastighet:
13,65 km/h
Tempo:
04:24 min/km
Maxpuls:
158 slag/min
Snittpuls:
148 slag/min
Kaloriförbrukning:
208 kcal
Medelkadens:
81
Träningseffekt (TE):
2,7
Höjdmeter Upp:
22 m
Nedstigning:
16 m

Styrkepasset var inte dagens blötaste pass men svettigaste. Började med att försöka rulla en rundball hemma men den var för blött och tung, så det gick inte utan körde inomhusstyrka istället. Tränade ben och mage, varannan övning ben och varannan övning mage i tre set men i en följd så gissningsvis hade jag en snittpuls på 55-60 %, har haft cykelpass på den nivån. Att inte räkna styrketräning som träning (pulshöjande träning) som många skidåkare inte gör, är en gåta för mig. Kör själv ofta intensivt som idag. Övningarna som genomfördes var situps, vanligt och sidled, ca: 550 totalt. Andra magövningar var fällkniven (20-30 rep/gång) och sittande rodd (1,5 min/gång). Benövningarna var utfallssteg, marklyft och tåhävning, samtliga med skivstång på omkring 50 kg tyngd, är max vad jag har.

Trött och svettig efter styrkepasset, det syns!

Trött och svettig efter styrkepasset, det syns!

Blötaste passet blev istället klubbpasset på kvällen. 11 grader regn, ungefär liknade förhållande hade jag i juldagarna i december, då jag körde ett intervallpass på skate. Vi var en liten men en tapper skara på dagens klubbpass. Intervaller vid gasterlyckan, för min del gällde det 8x ca:1,4 platt stakning på 2:or. Tyvärr gick Henrys stavrem sönder så han fick jag klara mig utan första 3 intervallerna. Startade istället ca: 20 sekunder bakom de övriga så jag fick jaga. Men kände mig väldig omotiverad och sliten. Ingen wow- känsla idag inte! 3:e intervallen startade jag ca: minuten efter för jag fastnade med ett klädes samtal med Egil. Berättade om mina vattentäta strumpor som var sköna att ha när det regnar. Lite fuktigt blir man men man badar inte i vatten som man gör med vanliga strumpor. Körde även i en tunn vattentät regnjacka. Konstigt nog kan de köpas i en sportbutik som jag lyckas jobbar i, rekommenderas!

Snittpulsen var följande: 84 %, 84 %, 86 %, 87 %, 86 %, 87 %, 87 %, 88 %, detta skulle nog få Wolfgang Pichler se rött och slita av allt hans hår. Kände mig som ett lik som var svår väckt i sin grav idag. Mindre bra men ett tecken på att man är sliten och vilan imorgon är välbehövlig. Kände väl av lite idag från söndagens tävling och måndagens hårda distanspass med Kanto. Tiderna var lite ojämna idag men det berodde nog mer på de yttre förutsättningarna med bl.a. en vind som tilltog allt mer och mer under passets gång. Skönt sen när man kom hem då jag unnade mig en lång varm dusch. Lång dusch för mig är 5 minuter, så den som vill bo och leva med mig så kan man väl säga att vattenkostnaderna inte lär vara så höga.

Nu är jag trött och ska sova!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *