Löpning i barüber + cykelpremiär

Idag är det exakt fyra år sedan jag flyttade till Jämtland, vilket jag inte ångra en sekund. Precis som då så var det varmt, idag första gången över 20 grader, det innebär givetvis barüber för undertecknad. Man har lärt sig at man måste passa på här uppe, för snart är det höst och då vill man ju inte vara blek. 

Efter en pannkaksfrukost och tre koppar rivigt kaffe så var det dags att snöra på sig löparskorna (Hoka one) och springa en runda på dryg två mil. Som sällskap hade jag Therese på cykel, och rundan var kortfattat till Lugnvik, sen vidare till Frösön där man vände vid Valla och sprang längs vattnet tillbaka hem. Jag hade 138 (71 %) i snittpuls och snittempo 4:42 min/km. Vill ligga på under 140 i puls på dessa pass, vilket också är under två laktat ungefär. Tror dels senaste veckans vila från träning och den pulshöjande frukosten gjorde att det var lätt att driva puls idag och att man fick hålla igen lite, annars kändes det väldigt lätt att springa och man slapp den värsta värmen, så var svalt och skönt att springa.

Det blev ytterligare ett pass idag, allt för att komma över fem timmars träning den här veckan. Jag fixade ordning racern tidigare idag och efter golfträningen så cyklade jag en runda runt viken, en sträcka på knappt fyra mil. Dessvärre så blir det alldeles för få pass på min Fokus Izalco, tror jag cyklat max tio gånger sen jag flyttade upp hit och innan dess blev det en del men för en sådan dyr investering så har jag cyklat alldeles för lite på den. Men idag fick den luftas lite, bruka ha över 140 i snittpuls och precis klara ”skamgränsen” på 30 km/h. Idag blev det 32,5 km/h i snittfart och 134 (69 %) i snittpuls. Kan väl säga att det var lagom så idag. 

Uppknäpp cykeltröja tillhör inte vanligheten här uppe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *