Löp runt ön

Lördagar är den dagen den närmsta månaden jag inte jobbar på öns golfbanan, ändå sprang jag förbi där idag vilket alltid ger en fantastiskt vy. Det ironiska med dagens löptur var att jag mötte klubbchefen i bil på andra sidan ön, som det kan bli, vilken tillfällighet.

Ledig denna lördag och det är man inte bortskämd denna sommar vilket i och för sig var väntat, går att räkna på en näve med lediga dagar denna sommar. Undrade nästan var man gör en ledig dag, fick för mig springa runt Sveriges 29:e största ö vilket är en liten runda på 33 kilometer d.v.s. jag sprang MTB- slingan Frösö- lång som är relativt flack med varierad underlag, allt från grus/asfaltvägar till stig med rötter. Avlutade med att ta topparna på Frösöberget och Mjälle där den mesta kuperingen är, 568 höjdmeter blev det totalt på de 3:04 timmarna jag var ute i. Även om torsdagens 3000 meter test satt i benen så var kroppen i övrigt fräsch efter gårdagens vilodag. Det märktes då det var lätt att driva puls idag, lätt i steget till sista timmen då det märktes att långpassen i sommar har uteblivet. Förutom långa fjällpasset på tre timmar i Offerdal för två månader sedan så det hetta passet i Gustavbergsbacken i den täta brandröken så har jag inga längre distanspass i löpning och nästan bara intervallpass i löparskorna. 133 (69 %) landade snittpulsen vilket är några slag högre än vanligt när jag springer distans. 

På kvällen drog jag ut på en dryg timmes stakning i den kuperade terrängen (288 höjdmeter) här på Frösön, även här kände jag mig fräsch muskulärt och hade något högre puls än vanligt (139, 72%)), uppför var det tungt men på platten åker jag stort och energisnålt tycker jag. Dock börja jag märka att den lilla rullskidträningen börja kännas av nu, framförallt stakningen där jag bara kör stakning var tionde dag ungefär. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *