Lite träning

En bild från årets upplaga av Winter Cross Run på Svampabanan som jag vann och även lagtävlingen. Den gången lyckades jag komma upp i min uppmätta maxpuls på 194 i just den backen och ögonblicket som bilder skvallrar om. Noterbart är att loppet gick i början av februari och jag sprang i shorts.

En bild från årets upplaga av Winter Cross Run på Svampabanan som jag vann och även lagtävlingen. Den gången lyckades jag komma upp i min uppmätta maxpuls på 194 i just den backen och ögonblicket som bilder skvallrar om. Noterbart är att loppet gick i början av februari och jag sprang i shorts. Foto: Caroline Ivarsson.

Har lyckas träna lite idag, först lite styrketräning. Körde helkropp idag och det kändes bra, trots belastningen var högre än tidigare i höst. Avslutade med chins då man redan var bra mosig i musklerna. Idag lyckades jag med 10-8-6 eller om jag ska vara ärlig 9-7-5 strikta godkända. Körde också Auklandsstyrka 25 minuter.

På eftermiddagen var jag iväg och blev klippt, så nu ser man någorlunda snygg ut. Har tydligen ett hår som växer förjävligt på mig, enligt frisören. När jag sedan kom hem hade det blivit mörkt så det blev säsongspremiär i pannlampa. Kan för första gången denna hösten säga att jag var ute och sprang. Inte joggade eller lunkade, utan sprang. Dagens runda (5,67 km) gick till Vallsundsbron och tillbaka, gick en halvminut snabbare med samma intensitet än sist. Var positivt det, positivt är det också att så fort jag springer denna runda så har jag aldrig problem med hjärtrusningar. Springer ifrån dem kanske? Snittempot landade på 4:56 min/km och snittpulsen på 149 (77 %). Platt runda på hårt underlag med endast 13 höjdmeter. Går på rätt håll och om två veckor ska jag förhoppningsvis kunna träna normalt igen.

4 tankar kring ”Lite träning

  1. Johannes Inläggsförfattare

   Det är roligt att röra sig lite smått igen, man mår ju bra av att röra sig oavsett intensitet.
   Nä, det har jag inte utan tänker åka det jag har planerat men man få känna sig för och se hur det blir. Hur går det själv, Vasaloppet stora målet?

   Svara
 1. Janne

  Ja det är det väl. Första året 9:53, andra 8:46, tredje 7:59, mål 2017 6:59. Åker på kompisläger i Idre 3-6 dec sen hoppas jag köra några seedningslopp före VL med. Kanske ett läger till med familjen också. Försöker staka på treor nu när vädret tillåter.
  Lycka till med allt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *