Långtur i Spikbodarna

Första gången jag sprang 13,4:an, åkt skidor många gånger för däremot.

Fick lite extra tid att träna på eftermiddag idag, dock hade jag hoppas på tre timmar men hann bara 2:09 timmar, inte illa ändå. Kanske bäst så då jag fick en känning i en muskel nära hälsenan, det är bara lite stelhet egentligen tror jag. Märkte det i lördags efter 14 kilometer passet i 3:50 min/tempo, idag däremot kom det mest när underlaget var ojämnt och jag fick parera lite. Få nog vara uppmärksam så det inte blir värre, vill helst springa 5-6 timmar i veckan i åtminstone en månad till och gärna långpass. Bruka få till några långpass runt Frösön (33 km cirka) men kanske få skippa det i år.

Dagens pass kändes annars bra, lätt i kroppen och löpningen (och tiden) flöt på otroligt bra. 24,55 kilometer, 272 höjdmeter och en stabil snittpuls på 129 (66 %). Underlaget var varierande, alltifrån asfalt till några ordentliga myrpassager, hård underlag var som vanligt nästan första två resp. sista två kilometerna på dagens pass. Annars mestadels stig och ganska flackt, men hade ändå ganska dåligt grepp med mina Salomon S-lab Sense 7SG, skulle behövt grövre mönster men det fungerade fint ändå. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *