Längdskidåkning i Skåne idag

Då har man åkt längdskidåkning i Skåne för första gången sen första februari 2014, då jag lyckades vinna DM 15 kilometer klassiskt i överlägsen stil. Det var då och idag blev det som sagt ett träningspass på längdskidorna. Åkte på skintec skidor dvs vallningsfria som gav bergfäste i det riktigt mjuka blötta tunga spåren.

Dagens tur gick i de skånska alperna i mitten av Skåne, närmare bestämt Satserup. Trots de senaste dagarnas mildväder var det gott om snö men coach Håkan skyfflade i lite där det var genomslag. Vi var totalt fem tappra skidåkare som deltog i dagens klubbträning på snö. Ett varv var 1,5 kilometer långt så det är längre spår än vad många andra har runt omkring landet. Körde två varv utan stavar. Blev också ett varv i i tröskelfart, men var svårt att bli trött i dagens före. Gick fortast att diagonala och hade den extrem snabba snittfarten på drygt 15 km/h, trots jag försökte åka vad jag hade. Totalt var jag ute i 1:45 timmar, men ser ut att dröja ett tag innan det går att åka skidor på snö igen i Skåne . Hoppas på kyla och snö igen.

Var även ute och sprang en sväng på morgonen, 6,5 kilometer med en snittempo 4:52 min/km. Helt okej känsla i de utvilade benen idag, dock blött som gjorde att mestadels sprangs på asfalt och  grus.

image

Håkan kan det där med snöskyffel

Håkan kan det där med snöskyffeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *