Lång tröskel + ny träningsstrategi

Tog en välbehövlig sovmorgon idag, planen för dagens träning fick ändras något även idag men idag blev det i alla fall träning, det blev tillslut ett längre drag skejt i tröskelfart på Marwe 7:or på rullskidbanan i det blåsiga och åtta gradiga vädret. Märktes att man hade vilodag igår, var pigg idag men låg aldrig över tröskelpuls utan det var stabilt från början till slut. Jag valde att åka 3:an, 1,7:an och Björnberget x 4 vilket innebär de mer flackare delarna på rullskidbanan, vill kunna ligga på hög fart och det blev mycket 5:an utför i höga hastigheter och nästan inget i fartställning. När det hela var över efter drygt 54 minuter så hade jag kommit inte mindre än 21,73 kilometer, detta resulterade i en snitthastighet på 23,9 km/h. Snittpulsen landade på 163 (84 %) (maxpuls 171 (89%) och jag plockade 263 höjdmeter enligt klockan men misstänker att det var mer än så.

Det blev lite träning till idag, tänkte försöka mig på ett annorlunda lite tokigt alternativ till träning denna vecka. Planen är att träna till och från golfbanan två gånger i veckan, de veckorna jag ska försöka få lite volym som den här veckan. Eftersom jag jobbar som golftränare vissa kvällar och sen på samma golfbana som greenkeeper dagen efter tidigt på morgonen så blir det bara hem ena kvällen och äta och sedan sova och sen gå upp tidigt och träna till jobbet, detta kan resultera att jag få dra in någon timmes sömn de gångerna det blir av men tror jag kan få till det ganska bra. Testa man inte så vet man inte.

Ikväll var det första dagen, jag valde att löpa i drygt elva kilometer på 54 minuter (4:52 km/km) och då var det 94 höjdmeter och 148 fallmeter på dagens runda, dock i varierad terräng, allt från stig (ca:25 %), grus (ca: 40 %) och asfalt 35 %), bra känsla även här men skönt att bara röra på benen lite efter dagens första pass.  Jag sprang så gott som Frösö- lång rundan längst vattnet, tror jag kan springa på 45 minuter om jag tar kortast väg men det får jag testa en annan dag, för imorgon blir det stakning till jobbet, dock oklart hur länge kanske kan bli en överraskning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *