Kommit lite snö

Natten till idag kom det lite snö här i PyeongChang, kan man tycka att det är trevligt och helt i sin ordning då det trots allt har varit OS och att det nu ska vara Paralympics. Problemet är att de verka inte direkt vara vana vid snö, de har tydligen inga vinterdäck och kör med tvåhjulsdrift. Dessutom får jag som landskapsingenjör nästan magsår hur de prioritera snöröjningen, istället för lastare (lastmaskin) så kör de undan snön med grävmaskiner och med plastskyfflar som många volontärer försökte använda idag.

Vi kom tillslut till skidstadion så vi kunde åka lite längdskidor idag, impulser blev det i nysnön. Det mest dramtiska hände strax efter jag gjort snön lite gul och skulle åka ikapp de övriga men fick lite sällskap av Lars Berger och eftersom det var dålig sikt åkte jag ner i en snödriva och föll och tappade bakdelen av bindningen, lyckligtvis vred jag inte sönder något i kroppen vilket var tur. Annars var detta dagens enda pass.

Igår var det Vasaloppet, ett lopp jag har missat två år i rad nu då jag har varit på vift borta i Asien, har aldrig haft jättesuget att åka det men ju längre tid det går ju mer taggad blir jag att åka det igen, speciellt Nattvasan om jag ska vara ärlig. Igår följde jag dock Vasaloppet så gott jag kunde här borta i öst, kul att min klubb Ski Team Skåne var 5:e största klubb i årets Vasalopp och det var faktiskt fyra år sedan igår vi lyckades bli 6:a i stafettvasan. Inte illa det och inte illa att de flesta skåningarna kan åka hem från Vasaloppet och faktiskt fortsätta åka längdskidor ett tag till som det verkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *