Klubbträningsläger

igår morse (torsdag) ankom de övriga från klubben som ska vara med på klubblägret som även i år körs i bruksvallarna. Själv har jag snurrat en del och kan banorna i sömnen snart.

Dock körde jag inte med någon klubbmedlem under klubbens första pass, utan körde med Markus Jönsson där vi hade långa stakintervaller på programmet. Vi körde 2 x 7 km intervaller på rullskidbanan mellan bruksvallarna och Ramundberget. Var plusgrader och inte mycket kvar av snön så vi stakade mestadels utanför spåret och hade något bättre stavfäste. Trots Markus har topp 10 resultat på vasaloppet och SM 5-mil så höll jag jämna steg och var ca: 20-25 sekunder efter varje intervall som tog mellan 20-22 min, och då hade vi likvärdigt glid. Bra kvitto att träningen och framförallt snöträningen har gått bra, men det ska presteras på tävling med.

Igår eftermiddagen blev det ett lekfullt pass med lag involerande, vilket var skoj. Passet leddes av Fia och Adam som sedan augusti läser skidlinjen i Mora. Vi avslutade sen ett gäng med att snurra runt en massa varv på elljusspåret.

Idag har jag varit på skidor i ungefär 6,5 timmar en ungefär 5,5 timmar effektiv tid………och jag tycker fortfarande att det är jätteskoj. På förmiddagen körde vi ett teknik pass led av Håkan och Gustaf. Nyttigt och vi lärde av varandra massor med nya tekniktips m.m. Vi körde bl.a. mycket diagonalåkning och även stakning med frånskjut en del som jag börja bli bättre på. Vi avslutade med stakning i backe, det gillar jag och har varit givande att har tränat tidigare under lägret med så pass duktiga skidåkare och framförallt stakåkare som Markus Jönsson, Samuel Norlén och Johan Kanto. På kvällen blev det lugn långt pass på skate och det var super roligt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *