Klövvård

13063948_10153346050056707_451799911_o

Vaknade upp denna måndag med fin värk från igår. Inte konstigt då jag körde två race igår och totalt förra veckan körde jag fem kvalitépass. Det sliter en del, trots jag bara tränade 9,5 timmar förra veckan. Denna veckan ska jag träna mer mängd och så kommer det nog se ut de närmsta veckorna. Därför är det lite komiskt att jag tränade noll minuter denna vårdag som fortfarande är mer likt sibiriskt vår än en vår som det ska vara i Skåne just nu. Har både varit snöfall och hagel luften och det har varit svinkallt ute.

Lyckades rulla ur sängen tidigt denna morgon för att jag skulle ge korna lite skönhetsbehandling idag. Jag klippte juver på 70 kor medan en annan kille, stor som en ko själv klippte klövarna med vinkelslip. Gick fint tror jag, de klagade inte så mycket. Kor pratar inte med oss människor men det är nog som att gå till tandläkaren, man gör det regelbundet, man vill helst inte gå ditt men känns helt okej efteråt ändå. Nu är korna fina att släppa ut på grönbete, vilket de snart ska göras. Tio timmar höll jag på idag och har lukat ko och gödsel, mest gödsel faktiskt.

Så fort som jag var klar så såg jag ett matteproblem som tydligen en av tusen klara/klarade av. Jag själv behövde 30 sekunder innan jag löste problemet. Har en liten talang att klara matteproblem eller problemlösning som man sa när jag gick i skolan. Jag var faktiskt med i en regional mattetävling på Borgareskolan i Malmö när jag gick på Kastanjeskolan i Tomelilla. Vår mattelärare tolkade reglerna fel när man skulle kvalificera sig till regiontävlingen till Borgareskolan. Man skulle tydligen göra det individuellt och inte i grupper som vi gjorde. Då var det ju lättare att kvalificera sig som jag och två andra gjorde. Tror det är preskriberat nu, är trots allt många år sedan nu. Vi slutade sist förresten i mattetävlingen. Annars var vår generation av ett litet problem när jag gick på Kastanjeskolan. Skolan var rankad som 3:e bäst i Sverige när jag började i 7:an och vi var tydligen bland de tio sämsta när vi gick ut 9:an. Ingen vidare utveckling direkt.

Så här såg problemlösningen ut:

  • 1+4 = 5
  • 2+5 = 12
  • 3+6 = 21
  • 8+11 = ?

Det är bara att gissa!

Fler bilder från dagen:

Vårkornet fick lite gödning iform av hagel, vad det nu innebär?

Vårkornet fick lite gödning iform av hagel, vad det nu innebär?

Klöv + Kung = Klöverkung

Klöv + Kung = Klöverkung

 

 

8 tankar kring ”Klövvård

  1. Pingback: Har tränat lite styrka igen | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *