Klassiska intervaller och skate

image

Ännu en dag med skidåkning i Bruksvallarna, fortsatt kallt men härligt soligt väder. Förmiddagspasset kördes det intervaller med Jimmie Johnsson och Rikard Tynell. Fick ventilera lungorna ordentligt kan jag lova. Kanske inte så konstigt då Rikard har vunnit ett Ski Classic lopp och Jimmie har bl.a. blivit 3:a i  Bruksvallspremiären för två år sedan. Så det var kanske inte så konstigt att man inte hängde med. Dessutom var detta intervallpass mitt tredje som jag nånsin har gjort på längdskidor. De andra intervallpassen har varit med Markus Jönsson förra året i just Brulsvallarna och för några veckor sedan med Daniel Nordebo i skidhallen i Göteborg. Åkte ju även med min efterträdare (när jag blir gammal och trött) från klubben Oskar Henriksson i skidhallen Göteborg. Inga dåliga skidåkare man har fått åka med. Fått och fått, har mer eller mindre kämpat för mitt liv och idag var väl knappast ett undantag.

Efter lite uppvärmning körde vi en fem minuters intervall i tröskelfart. Hängde inte riktigt med men fick fart på lungorna och hjärtat i alla fall till kommande fem hårda intervaller. Rundan vi åkte under alla intervaller var i stort sätt början av helgens tävlingsbana (distanstävlingarna). Två korta backar och en längre backe hann vi med innan vi hade i runda slänga tre minuters vila. Kunde hänga med till början av första backe men när det sen ska gå över och saxas, så har jag lika bra motorik på ben och kropp som Johan Elmander har. Tappade sen utför, är för dålig att trycka på krönen samt allmänt stressig körning. Jag låg mellan 10-20 sekunder efter de starka killarna efter varje intervall. Inte många sekunder utför åkte vi men desto mer uppför. Tyvärr har jag ingen data om angående höjdmeter per intervall men totalt under de 90 minuterna jag var ute landade det tillslut på 580 höjdmeter.

  • 5,11 min – 1,73 km – 20 km/h i snitt
  • 3,14 min – 0,93 km – 17,2 km/h i snitt
  • 3,12 min – 0,93 km – 17,3 km/h i snitt
  • 3,14 min – 0,93 km – 17,2 km/h i snitt
  • 3,16 min – 0,93 km – 17,1 km/h i snitt
  • 3,16 min – 0,93 km – 17,1 km/h i snitt

Kvällspasset var tanken att åka skate med en stav och utan stavar men det var så kallt att jag bara åkte varv efter var och när temperaturen sjönk ner till -18 så stämplade jag ut och åkte hem. Hann med att plocka fina 750 höjdmeter på de knappa 23 kilometerna jag var ute och åkte. Totalt blev det tre timmars träning idag. Känslan var okej men det går bra tungt vill jag lova i den kärva snön. Fortfarande ingen vidare tajming i åkningen men carbonpjäxorna från Alpina och carbonskidorna från Salomon funkar kanon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *