Intervallvecka

Dags att summera veckan, intensiv jobbvecka men både jobb på golfbana och i skogen samt allt annat med möten o.s.v. Veckans träning blev kort och gott fyra intervallpass + ett styrkepass i samband med ett av intervallpassen. Idag var ett sådant pass. Körde direkt efter hemkomst från planteringen ett intervallpass hemma på löpbandet. Hade även sällskap med Therese som körde styrka. Dagens intervallpass var inga konstigheter, hastighet på 10,2 km/h och maxlutningen 11,7 % rakt igenom. Vilan låg idag på två minuter. Var lite seg att komma igång, så även pulsen men sen gick det bättre. Kändes kontrollerat och bra och helt klart inom tröskelintensiteten, även på slutet.

Tidigare i veckan så körde jag faktiskt ett intervallpass på stakmaskinen, här körde 8×1000 meter tröskel, där snittwatten låg på 277 men var väldig jämn. Ändå helt okej med tanke på hur lite överkropp jag kört senaste månaderna. Ligger när jag är som bäst på omkring 310 i snittwatt när jag kör tröskel. Vilan låg på cirka 1:15 minuter.

Körde även ett intervallpass på bana under en varm kväll, var cirka 26 grader och hade puls därefter. Även det ett tröskelpass, 6×5 minuter med en minuts gåvila. Snittempot landade på 3:37 min/km vilket här helt okej. Idag hade jag 168 (87%) i maxpuls och 183 (95%) under banintervallpasset, känslan var dock likvärdig.

Det hårdaste men också det kortaste intervallpasset inledde jag veckan med. Körde korta blockintervaller uppför men inledde detta med en sex minuter lång tröskel i varierad terräng innan jag körde blocken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *