Intervaller på stakmaskinen

Har under helgen kört dubbla intervaller på min kära stakmaskin. Fick dessutom sällskap på lördagen av dottern som körde närmare 200 meter, bra det av en treåring. När jag idag frågade om hon ville köra idag också så klagade hon på att hon hade ont i ryggen. Dagens ungdom.

Igår så körde jag själv 10×3 minuter tröskel med ett snittwatt på drygt 280, vilket var stabilt men omkring 30 watt sämre än när jag har varit som bäst. Men eftersom jag inte tränat överkroppen sen efter SM i mars månad så var det ändå en framgång att jag klarade, dels att hålla distansen ut men också hålla över 280 watt i snitt, hade kanske räknat med 270 i snittwatt.

Idag så körde jag lite hårdare även om intensiteten var på samma nivå idag som igår till en början. 2500-2000-1500-1000-500 meter intervaller blev det med två minuters vila. Hade en förhoppning att öka drygt tio watt per intervall och lyckades lite bättre än så idag. Snittwatten blev följande: 268 – 279 – 294 – 334 – 375.

Haft strul under båda dagarna med pulsbandet så vet ej exakt pulsangivelse mer än att jag genomförde passen väldig bra. Det är gott så. Anledningen att jag har kört dubbla stakmaskinsintervallpass är att jag i fredags gjorde illa knäet när jag jobbade i skogen och kan inte riktigt springa än. Men också att SM del två går i Östersund/Hotagen i augusti och lite sugen på att vara med när det ändå gå på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *