Intervaller på rullskidbanan

Även idag så lyckades jag styra min träning på rullskidbanan, denna gång så körde intervaller. Jag körde ett drag uppför Hoverberg i somras, annars var det årets första och förmodligen sista intervallpasset på rullskidor. Kanske sista rullskidpasset också för den delen, man vet aldrig.

Det började regna och var bara några plusgrader när jag började så första intervallen hade jag faktiskt på mig väst och frös om fingrarna. Sen var jag varmare och det regnade inget mer. Jag körde fyra intervaller från snölagret till utegymmet, 1,32 kilometer och 68 höjdmeter. Har kört intervaller förut på denna sträcka men aldrig så långsamma förhållanden och kanske inte heller på 4:or förut. Kört på Marwe 7:or på 4:33 min, på 3:or strax under fem minuter om man ska generalisera. Idag gick det klart långsammare men ingen katastrof. Kroppen kändes bra men har ingen ordningen på koordinationen och har inte bålstyrka för orka hålla emot stakningen. Hade också svårt att driva puls. Tider och snittpuls:

  • 5:32 min – 152 (79%) snittpuls
  • 5:24 min – 159 (83%) snittpuls
  • 5:21 min – 162 (84%) snittpuls
  • 5:15 min – 165 (86%) snittpuls

Negativa splits är alltid bra och ändå bra genomförande även om man hade lite mer att önska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *