Intervaller i terräng

Dagens intervallträning blev själv och utan både barn eller maskiner, tillhör numera inte vanligheterna. Även tredje dagen i rad med intervallträning, känsla därefter. Jag började med en tröskel runt Brunflo elljusfemma och sen 3×3 minuter följt av 5x”60/60″. Borde kanske ha skippat 5x”60/60″ på slutet då de kanske inte gav så värst mycket. Precis som löpintervallerna i torsdags på bana så gick det bra men på slutet orkade man inte riktigt genomföra som man önskade. Liknande idag. Tröskeln i början var väl bra, den var nästan tio sekunder snabbare än i maj då jag körde runt elljusfemma. Idag blev benen lite väl matta i den långa stigningen runt elljusslingan, som gjorde att pulsen stack iväg något över tröskeln på slutet. Data:

  • 18:19 min @ 3:45 min/km – 168 (87%) snittpuls
  • 3 min @ 3:28 min/km – 164 (85%) snittpuls
  • 3 min @ 3:23 min/km – 166 (86%) snittpuls
  • 3 min @ 3:30 min/km – 169 (88%) snittpuls
  • 5x ”60/60” – 152 (79%) snittpuls

När jag körde 3×3 minuter så gick det något mer uppför än nerför men höll 3:27 min/km tempo i snitt på dessa. 5x ”60/60” var det gåvila emellan intervallerna. Annars var det två minuter mellan de längre intervallerna i vila. Ska springa lopp om två veckor i terräng så bra att få lite fart i mer ojämnt underlag, inte så kuperat idag men lite lurigt underlag och faktiskt lite isigt här och där idag. Bra för fotlederna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *