Idrott och musik

Inte så ofta jag tränar med musik i öronen, blir främst när jag cyklar på landsvägscykeln vilket nästan aldrig händer nuförtiden. Det kan också hända när jag springer, aldrig när jag springer i naturen men som idag på eftermiddagen när jag var på väg till gymmet brukar jag kunna lyssna på lite musik. Att lyssna på var staden har att erbjuda är jag måttlig intresserad av. Jag var med i ett projekt om sambandet mellan musik och idrott som jag har nämnt i ett tidigare inlägg i maj månad. Nu har en sammanställning som Mikaela Färnqvist och Christian Tellin  gjort. De har komponerad fyra låtar åt fyra olika idrottare, där alltså jag är en av dessa som fått en låt.

Här kan man läsa sammanställningen som dem har gjort.

Nedan kan man höra de olika komponerade låtarna för de olika idrotterna:

Träningen rullar på

Någon som undrar hur träningen går? Den går bra kan jag meddela. Igår blev det två timmar skejt och på eftermiddagen en kort joggtur längs Storsjön. Det mest dramatiska som hände var att jag blev attackerad av en ilsken Kanadagås som hade mord i blicken och jag trodde min sista stund var kommen. Kom tydligen lite nära hennes ungar, tur att inte föräldrarna till mina golfelever är så aggressiva.

Idag blev det två timmar stakning och på eftermiddagen löpning till och från gymmet. I gymmet blev det styrka för hela kroppen, svettigt värre. Det mest dramatiska som hände idag var att pulsbandet sjunger på sista versen. Tror knappast 103 i snittpuls i 4:30 min/km tempo är så troligt som klockan sa idag. Känslan var annars bra men inte så bra som klockan visade, är väl typ bara Mo Farah som skulle kunna hålla det tempot med 103 i snittpuls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *