Hemma på Österlen

Rosa hade blicken på majsen istället för mig.

Har idag lämnat republiken Jämtland för att anlända Österlen där jag är född och uppvuxen. Många, speciellt mäklare anser typ att hela Skåne hör till Österlen, så är inte fallet men jag är en äkta Österlen bo……..eller jag var. Innan jag kom hem till föräldrargården hann jag in om Huselius Skidsport för att inhandla en valla. Ironiskt nog när det är juli men min enda LF- valla tog faktiskt slut i veckan. Var ju som bekant i Torsby och åkte skidor förra veckan.

Väl på plats hemma så blev det fika med tårta och bär då min mor fyllde år. Sen var det gamla vanliga när jag kommer hem, brukar av någon konstig anledning hamna i stallet bland massa kor. Så även denna gång. Av någon ren slump verkade det bli grässkörd även denna gång jag kom hem över sommaren, var samma visa förra året. Så jag fick agera dräng denna eftermiddag/kväll. Gav korna mat och strödde fint hos dem innan kalvarna fick sin kvällsmjölk. Då kanske ni undrar om jag hann träna idag? Det gjorde jag, de djuren som är på sommarbete skulle ju tittas till. Är lag på daglig tillsyn när man har djur på sommarbete. Borde vara lag att ha daglig tillsyn på tonåringar också, hade nog varit bra för samhället. Hur som helst var samtliga djur där vilket var bra. Även farmor och farfar hann jag besöka på min runda.

Löpningen idag kändes bra, lite seg i början då jag var ganska överhettat av att vara i stallet i full utrustning. Sprang i barüber denna kväll, var en bit över 20 grader samt ovanligt lite vind. Endast en svag sydlig vind, ovanligt men härligt. Hade beställt ett nytt pulsband som lyckligtvis kom fram idag, så nu vet man var pulsen ligger exakt när man tränar igen. Jag försökte ligga hela tiden så nära 137 i snittpuls vilket motsvara ett laktatvärde på 1. Endast uppför jag översteg denna gräns, upp till 2 i laktat kan man ha för att kalla A1 har jag lärt mig. Var långt ifrån att komma upp i 2 laktat idag. Lite nördig information men det var faktiskt det jag mest fokuserade på förutom att förbättra löpsteget och öka frekvensen en aning. Få se hur det går på morgondagens lopp. Dagens underlag var mestadels asfalt och grusväg, blandad med en del äng där djuren gick och betade. Hade tänkt att löpa en timme eller så men benen var så pigga så jag fick skarva lite extra i grannbyn och även extra runda runt gården så jag blev nöjd.

Så här såg data ut från dagens korta och enda pass ut (effektiv tid): 

  • Tid: 58:09 min
  • Distans: 12,58 km
  • Snittempo: 4:37 min/km
  • Snittpuls: 133 (69 %)
  • Maxpuls: 144 (74 %)
  • Höjdmeter: 86 m

Jag och mina flickor. De låg och vara vilade när jag for förbi dem, alla var där men ingen ville resa på sig. Djurrättsalliansen har tydligen missat hur bra dessa djur har det.

Kossorna blev glada när de fick kvällsmat och en och annan klapp. Fick ösa ut deras mat förhand idag, precis som förr. Bra träning.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *