Gymråtta

Fredag den 13:e idag och då blev det två tuffa pass. Otur eller inte? Men välbehövligt kanske. Har nu på drygt ett dygn tränat tre pass och alla i gymmet. Är ju nästan lika mycket i gymmet som Gustaf.

På morgonen knallade jag och min bror Johan till gymmet och körde ett kort men intensivt pass. Vi började med uppvärmning på roddmaskin och skierg. Eftersom Johan har tagit SM- medalj på just roddmaskin så blev det bra, kanske satsar på dubbelsculler istället? Blev sen teknik och rörlighet med skivstång och fick lite tips för finslipning av tekniken. Körde sedan följande med mer fokus på teknik än styrka.

  • Stående utfallssteg, 3×10 (20), 30 kg
  • Marklyft, 3×10, 70 kg
  • knäböj, 3×10, 50 kg
Johan visar knäböj

Johan visar knäböj

Körde sen chins och dips. Två set med chins, där vi skulle göra så många som möjligt. Var riktigt sliten och klarade bara tio. Dipsen var vi jämna men klarade bara 15, vilket nog också är lite dåligt. Många tar såna där piller som ska få musklerna att skaka och att man ska kunna lyfta mer. Med det intensiva passet med Johan som innebar lite vila mellan övningarna, behövdes det inga piller, skakade fint i musklerna ändå vill jag lova.

Det skakade fint även på kvällspasset, då skiergjäveln skulle plåga mig, vilket den också lyckades med. Tanken var att köra 10×500 meter, men efter kört sönder 1,5 skierg så blev det bara åtta intervaller. Det finns eller snarare fanns två skierg i gymmet. Men var glad att jag slapp sista två för det var jobbigt nog. Det som hände skiergen var att jag drog sönder ett av handtagen, ser det som ett styrkebesked. Det som hände med mig var att jag blev trött, riktigt trött. Försökte hålla tekniken och åka ”skidlikt”, funkade bra ibörjan men sämre på slutet. De fem intervallerna jag kunde köra på vanligt låg jag mellan 1:44-1:47 på motstånd 8, hade två minuters vila på första skiergen och en minut vila med den andra skiergen. Var markant tuffare med en minuts vila kontra två minuter. Körde även 10 minuter uppvärmning på motstånd 4 i 2 min/500 meter tempo. Nä, skierg är inte roligt men trött som döden blir man.

Där står de och gråter!

Där står de och gråter!

Nu ska jag dricka glögg och glo in i en vägg och hoppas på bättre tider, kanske redan imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *