Gott nytt år!

Idag är det den sista dagen på detta 2014 år. Inte kunde detta vara en bättre ide och tävla, dessutom tävla på ”hemmaplan” i Ystad, närmare bestämt Sandskogen som just ligger utanför Ystad. Dagens lopp var Nyårsloppet, ett platt terränglopp på grusstigar. Man kunde välja att springa/gå 2,5 eller 5 km, sprang själv 5 km loppet. Nyårsloppet är ett motionslopp där halva startavgiften (20 kr) gick till Barncancerfonden, ett fint sätt att bidra till utsatta. Blev även deltaga rekord med över 300 startande.

Efter lite uppvärmning med stegringar i ca: 20 min var det sen dags att starta loppet. Själva stegringarna under uppvärmningen kändes riktigt bra och jag förstod att det kunde finnas lite krut i benen. Löp-formen var annars ytterst osäker då jag knappt har sprungit på senaste tiden och definitivt inte kört snabba fartpass. Trots det var ett motionslopp, så var det som vanligt en del duktiga löpare som var med och sprang. Kände inte igen så många av de bästa men loppet höll bra toppklass ändå.

Fick en dålig start men efter knappa km var jag uppe och drog och höll det i nästan 2,5 km, innan jag stumnade rejält på sista varvet. Första varvet gick på 7:50 (3:25 min/km i snitt) och en snittpuls på 93 %.Andra varvet gick på 7:57 som också var lite lite kortare, för målrakan var ren svår terräng, speciellt när man var trött. För trött blev man, var uppe i 96 % tidigt och sen såg jag den aldrig under 96 %, snittet var just 96 %, så jag hade inte så mycket mer att ge. Snittfarten på sista varvet var 3:30 min/km och en snittpuls på 97 %.

Kan bara vara nöjd då jag inte sprungit fart sen Trelleborgsloppet i slutet av augusti. Skidgång räknar jag inte som fart då man ”åker skidor” och ”diagonala”.Men kände redan på uppvärmningen att det fanns något som kallades löpsteg men det löpsteget varade i 3 km innan jag inte orkade hålla trycket. Blev 3:a efter nära döden upplevelse. 4:e km gick klart långsammast och det var då jag blev omsprungen av 1:an och 2:an, var då även en hel del folk som vi varvade och även de som var ute och promenerade, så jag fick knuffa mig fram ibland och även springa ut i terrängen bredvid grusstigarna vi sprang på. Påverka rytmen lite men var likadant för de två framförvarande.
Eftersom det var terräng så skulle jag sprungit ännu snabbare på exempelvis på bana eller asfalt. Det var även ganska halt fortfarande då all snö och is inte har försvunnet än. Annars var det ett snällt platt lopp med en totalstigning på 6 meter.
Det är inte bara kul att tävla på hemmaplan utan man träffa så många bekanta i sitt närområde. Träffade bl.a. Daniel Bodewall med familj som sprang loppet och Daniel sprang i vår fina klubbmössa, medan jag själv i klubbens pannband. Träffade även på Arne som var min tränare i Björnstorp i min rekord låga vistelse där innan skadorna satte stopp, som ledde till tillslut 3,5 års uppehåll från löptävlingar. Efter målgång serverades glögg och pepparkakor innan det var dags att lotta ut priserna på prisbordet……..jag fick inget denna gång men är glad att skänka lite pengar till Barncancerfonden.

 

Jag efter målgång, tror nog att jag hade vunnit om jag hade haft med mig Raj

Jag efter målgång, tror nog att jag hade vunnit om jag hade haft med mig Raj

Trött!

Trött!

Senare på dagen blev det lite pyssel på gården och sen en timme lugnt cykling på trainern, mest för att cykla ur all laktat man samlade på sig under Nyårsloppet. Avsluta året med egen mysig hemmakväll med god mat.

Gott nytt (tränings)år!

Dovhjort med hemlagad potatisgratäng och morötter.

Dovhjort med hemlagad potatisgratäng och morötter.

Chokladpudding med vispgrädde till efterrätt........blev två såna stora portioner till mig. :)

Chokladpudding med vispgrädde till efterrätt……..blev två såna stora portioner till mig. 🙂

6 tankar kring ”Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *