Glad påsk

Glad Påsk hälsar (påsk)kärringen och påskhararna. Dessa två små varelser är en vecka gamla och heter Rosa, båda två, de är nämligen tvillingar. Galet lika men en av dem har någon typ av ADHD och har en tendens att rymma, ibland, spralliga ben har den hur som helst.

Påskafton idag och ännu en dag utan träning, man börjar bli lite rastlös nu. Har haft besök av systerdottern som börja bli stor nu. Annars har jag mest studerat denna regniga trista gråa dag. Är på jakt efter en bok som heter Nordens historia, någon som har den och kan låna ut den?

Annars har jag fått stå till svars för ett inlägg jag skrev på Djurens Rätt Facebook-sida igår. Det dröjde inte länge innan veganarmen var ute efter en, för det var just veganer med färgat hår och ring i näsan som inte riktigt höll med kan man säga. Det som jag skrev var ångande den här hemska videon om en djurtransport och jag skrev att den var vilse ledande på många olika sätt. Att en ko ska födda en unge som heter Anna och är på väg till Turkiet i en djurtransport, är bara tillräckligt för att inte låta bli att skriva om det. Att en ko ska heta Anna är ungefär lika troligt att Zlatan ska vinna VM-guld i fotboll. Inte riktigt men ni fattar poängen. Sen heter det kalv och inte unge. Anna är förövrigt ett väldigt fint namn men väldigt sällsynt att döpa en ko till det. Vanliga namn för en ko är Blomma, Stjärna eller Rosa för att nämna några exempel.

Som sagt blev det några ilskna kommentarer men jag menar att man inte ska publicera något sådant som inte händer i Sverige. Detta leder en felaktig bild av djurtransporter i Sverige. En röd tråd var att de verkade inte ha så värst mycket argument och när man nämnde var sminket och hårfärgen kom ifrån blev det tyst. Lägg då till extremt dålig svenska i kommentarerna, inte för jag är någon stjärna men jag försöker så gott som jag kan. Hade allt annat än lätt när jag lärde mig svenska i skolan.

Att jaga och äta kött är något som gjort att människan har lyckas utvecklas så bra som den har gjort på våran planet. För att överleva behövde våra förfäder springa och jaga sitt byte för att kunna äta och överleva. Det är därför man ska röra på sig, precis som vi gjort i hela vår existens. Egentligen ska vi springa barfota med men det är en helt annan diskussion.

Om det är något som jag skulle vilja leva som om jag fick leva på nytt efter man dör, så är det att vara en svensk ko. Att leva fritt både inne- och utomhus samt att få serverad mat är ju rena drömmen faktiskt.

Kan avlutade detta inlägg med ett klipp av Johan Glans där han prata om Påskens ursprung. Väldigt roligt.

Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *