Ge Korsgren bragdguldet

Foto: Jesper von Hertzen 

Idag kl:13 presenteras vem som får årets bragdguld. Det kommer, som många tror bli Armand ”Mondo” Duplantis. Det tror jag med men jag hoppas på Lina Korsgren, inte för hennes vinst i årets Vasalopp, utan för 57:e placeringen totalt. Att man som kvinna lyckas bli så pass bra som 57:a i en utmaning där det helt klart är en stor fördel att vara man då överkroppsstyrkan är a och o i Vasaloppet numera då i princip alla topp 500 stakar. 

För att ge en liten jämförelse, jag skulle inte bli 57:a i Vasaloppet, varken om jag åkte i år eller nästa år. Däremot så åker jag jämt med de bästa kvinnliga åkarna i traditionell åkning, och där vet vi alla i princip vilka de är. Dessutom är vikten mer påtaglig i traditionell åkning än i Vasaloppet, vilket också är en faktor kring Korsgrens bragd i Vasaloppet. 

Men det bli Duplantis. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *