Fullspäckad måndag

Gav mig iväg tidigt på morgonen och kom hem sent på kvällen, har haft fullt upp denna måndag, det är farligt vad man få ta igen mycket efter en kortare semesterresa. Började hur som helst att åka till Kivik och närmare bestämt Stenshuvud nationalpark. Möte upp där Oskar Henriksson och fotograf Linus (vet inte hans efternamn) som skulle fota oss när vi sprang i riktigt terräng, d.v.s. traillöpning och det är ju något som vi behärska bra. Återkommer när artikel och bilder publiceras. Vi eller snarare jag höll på i två timmar och kom mindre än sex kilometer på det och Strava räknade ut att jag rörde mig i 36 minuter, så det var mycket som inte direkt var löpning och det blev många olika typer av porträtt på oss och även drönare användes. Annars har jag inte varit på Stenshuvud på sen skoltiden, kanske så mycket som 15 års sedan, förstår inte riktigt varför, det är gudomligt vackert och fin härlig terräng att vistas i. Det är otrolig vad landskapet på Österlen kan variera, från helt platt och öppet till bl.a. Stenshuvud som mer eller mindre påminner som en Robinson ö, åtminstone ibland i alla fall.

Väl hemma igen blev det en tur till Ystad och revisorn, första bokslutet för mitt företag så det var spännande och det verkade se bra ut med. Åkte sedan vidare till Löddeköpinge och träffade en av Wilja Labs grundare Johan Elfsberg, vilka också sponsra mig. Jag tycker det är viktigt att träffa sina sponsorer och eftersom många finns i Skåne blir det därför ganska intensiva och fullspäckade vistelse när jag är i Skåne.

Efter det besöket så åkte jag vidare till Lund och deltog även denna måndag på klubbpasset, rullskidor och distans samt åkning på mina Swenor 4:or som jag nog inte luftat sen i somras, den gången tappade jag ena hjulet, det gjorde jag inte idag. Det märktes lite att man varit på lite semester och var lite seg idag men gick annars bra. Trots jag har bott en kort period i Lund och även kört en hel den distanspass på måndagar med klubben så hade jag aldrig åkt dagens runda som var Lund – Staffanstorp – Hjärup – Lomma – Lund, fin öppen runda med lite vind (även denna måndag) men väldig platt, endast 107 höjdmeter när man åkte i nästan två timmar och 32 kilometer. Trevlig runda med sällskap där det blev ett liten ryck vid ett tillfälle där det var en sådan skylt som visar hur fort man kör, var lite roligt faktisk. Roligt var också när jag tog hem spurten mot Bengt som har SM- guld på rullskidor, något som undertecknat saknar fortfarande. Spurten varade kanske i 15 sekunder men lyckades skrämma upp hjärtat i 178 (92 %) i puls, inte illa det men annars var landade snittpulsen på 136 ( 70 %), lagom det.

Lång dag detta men han mitt i allt köra ett lass med gyssel (en vagn med stallgödsel) men även imorgon väntar en lång och intensiv dag.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *