Full hand, MTB och rullskidor

Fint i Fyledalen nu!

Fint i Fyledalen nu!

Blev visst fem timmars träning idag, d.v.s. en full hand. Var trött när jag vaknade i morse. Väntade med dagens första träningspass och gav mig ut och satte staket istället. Så kan man också göra. Piggnade till i vinden så jag gav mig ut på MTB- pass i blåsten. Var för blåsigt för att cykla landsväg idag. Cyklade till Fyledalen, körde lugnt tempo men tryckte på i backarna och jagade Strava- segment med hyfsad utdelning. Var mitt första MTB- pass för säsongen, senast jag cyklade var den 25 december, var typ lika kallt idag som då. 547 höjdmeter blev det under de 1 timmar 42 minuterna som jag var ute i, kom på det 38,66 kilometer.

Efter lite mer staketsättning så gav jag mig ut på ett långt rullskidpass. Jag styrde kursen söderut till Ystad men åkte först igenom Svenstorp – ST: Köpinge – Nybrostrand. Väl i Ystad var jag med och testade lite olika rullskidor, då Huselius Skidsport var där så alla hade möjligheten att testa. Åkte runt mestadels med Daniel och Rickard som var där och också testade skidor. Finns många bra och många dåliga rullskidor men längd.se kommer snart med ett resultat från rullskidtester som gjordes i Mora för ett tag sedan. Åkte sedan en runda med Rickard innan jag åkte hem i blåsten. Rundan hem gick genom Ystad ut till Öja och sen ST: Herrestad via väg 19. Fortsatte sen österut och till backarna i Fårarp och sen till Allevad innan jag åkte en liten stund på väg 19 innan jag svängde österut i Lyckåskorset och sen hem.

Kom 37 kilometer som tog två timmar och åtta minuter som gav en snitthastighet på 17,4 km/h. Åkte på 4:or idag och precis som igår körde jag inget tempo utan låg hela tiden i A1- zonen. Snittpuls på 139 (72 %), vilket är helt normalt på distanspass på 4:or. Blev 205 höjdmeter och jag försökte åka där som finns lite backar. Var sex backar jag använde benen annars bara stakning. Vid endast två tillfällen kunde jag gå ner i fartställning. Brukar inte åka på dessa vägar som jag åkte på idag, dels för att jag passerade nio järnvägsövergångar och en hel del asfalt är dålig. Dock fick jag eran att åka den nya cykelvägen som går längs ST: Herrestad, passade även på att åka den nya vägen som går runt byn. Den är inte i trafik än och man får säkert inte åka där men kul att åka där innan den kommer i trafik. Det blir Österlens första 2+1 väg om nu ST. Herrestad räknas som Österlen, går lite delade meningar om det vet jag.

Har kommit igång bra med träningen nu i maj, 18 timmar förra veckan och idag alltså runt fem timmar. Lite osäker hur exakt mycket jag åkte när jag testade skidor men jag var borta nästan i fyra timmar. Jag få ju gå 650 meter enkel resa bara för att ta mig till närmsta asfaltsväg. Men total åktid rullskidor landade runt 3,15 timmar. Precis som jag har gjort de flesta distanspassen har jag bara druckit vatten och bara sportdryck när jag har kört högintensiva pass. Funkar bra för mig att bara dricka vatten på de längre passen utan att tappa varken energi eller att pulsen sjunker.

Hade förväntat mig att se en skylt heja Johannes när jag kom till Ystad men det stod Frans

Hade förväntat mig att se en skylt heja Johannes när jag kom till Ystad men det stod Frans.

Nya vägen som går runt ST: Herrestad

Nya vägen som går runt ST: Herrestad

 

3 tankar kring ”Full hand, MTB och rullskidor

 1. Janne

  Du verkar ju grym på rullskidor. Skulle man kunna få se lite stilstudie på dig. Lite videobloggsinstruktionsfilm vore trevligt.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Jag är klart bättre på rullskidor än på längdskidor. Har kanske inte bästa tekniken men jag ska se vad jag kan göra på den fronten, vore häftigt att ha lite videoblogg också på hemsidan och då med tekniktips och lite så. Ska tänkas över!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *