Frisk i två år nu!

Nu har jag lyckas med att hålla mig frisk ifrån sjukdomar i över två år,det är verkligen få för unnat. Senast jag var sjuk var i Norge när jag bodde där 2013. Blev sjuk i början av september 2013, efter jag hade gjort mitt bästa rullskidlopp nånsin i just Norge. Holmenkollen rullskirenn i Oslo var tävlingen och orten. Kostsam framgång då med en vanlig men enkel förkylning. Sen dess har det handlat om en del småskador men inga sjukdomar. En stor del som gjort mig sjukdomsfri är att jag har varit noga med kosten, att få i mig tillräckligt med näring som kroppen behöver, samt att man varit noga med att få tillräckligt med sömn. Har använt mig av Dumbbell.se, som är en matdagbok men den har för några veckor sedan lagt ner deras hemsida p.g.a. dålig lönsamhet. Känner att jag har god vetskap om vad man stoppar i sig även utan Dumbbell så man ska väl kunna klara sig bra ändå. Kanske hålla sig frisk i två år till, vem vet.

Har förvisso känt mig lite hängig idag, men det får man väl göra efter senaste tidens träning och tävlingar. Har nämligen haft en vilodag precis som vanligt på en torsdag. Vilodagar brukar vara den dagen jag brukar unna mig lite extra i matväg, så det har blivit mycket kolhydrater idag än vanligt våga jag säga. Annars väldig hård med kosten nu när jag tränar på ordentligt igen, men man säger ändå inte nä till en fika, man får ju inte vara oförskämd om det bjuds. Man är väl uppfostrad!

Dagens lunch var både nyttig och väldigt närproducerad. Köttet är från en tjur hemmavid som hade dåliga ben stackaren från födseln och fick tillslut slaktas. Han var/är god både då och nu vill jag lova. Potatisen, purjolöken och morötterna är också producerade hemmavid. Allt inom 30 meter uppfödd, sådd och skördat, det kallar jag närproducerat.

Dagens lunch var både nyttig och väldigt närproducerad. Köttet är från en tjur hemmavid som hade dåliga ben  från födseln och fick tillslut slaktas. Han var/är god både då och nu vill jag lova. Potatisen, purjolöken och morötterna är också producerade hemmavid. Allt inom 30 meter uppfödd, sådd och skördat, det kallar jag närproducerat.

Har rört mig lite idag i alla fall, blev cykling till och från jobbet med min ny gamla cykel som jag faktiskt inte har rört eller använt på över två år, då jag slutade studera på Alnarp våren 2013. Trots det gick det riktigt fint, inga problem alls faktisk. Cykeln är av märket Specialized med smala däck och riktigt bra snabb pendla cykel. Cyklade faktisk mitt första Vätternrunda på den cykel 2009, trots den väger över 14 kg (med pakethållare dock) på en tid under 11 timmar. Det skulle jag inte göra idag. Tror förresten det inte är många om ens någon som har genomfört Vätternrundan, Vasaloppet och Lidingöloppet under 19 års ålder. Använder förstås cykelhjälm ändå, trots jag ”bara” cykla till jobbet, har ju ändå vurpat vid tre tillfällen de två senaste månaderna med en hastighet under 5 km/h. Som det kan gå. Har annars gjort sådana viktiga saker som städat och tvättat, få passa på när man är ledig. Börja trivas allt bättre i min ungkarlslägenhet på 4:e våningen. Sov väldigt olika och framförallt illa första två veckorna men denna veckan har jag somnat på direkten och sovit riktigt bra. Det behövs om man ska prestera på topp. Imorgon blir det rullskidor klassiskt och styrketräning på kvällen.

Min "vanliga" cykel, bra att ha en cykel under femsiffriga belopp iaf. Bra med pakethållare med, passar perfekt för ett paket knäckebröd.

Min ”vanliga” cykel, bra att ha en cykel under femsiffriga belopp iaf. Bra med pakethållare med, passar perfekt för ett paket knäckebröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *