Första dagen i Ukraina

Första dygnet har nu spenderas i Europas näst största land efter Ryssland. Kan vara vinter här med kan jag lova, -13 och storm ute idag. Var lite kallt men vi lyckades köra morgondagens 2,5 kilometers bana fyra varv. Knappt några spår och drivbildning mest hela tiden, ganska snarlikt som att åka i Skåne- när det väl är snö där det vill säga. Bra att vi kunde åka banan hur som helst.

Teamet här förutom jag och Zebastian är Pierre Bryntesson och Mattias Hallqvist, vi är ett trevligt gäng och är troligtvis det yngsta teamet på plats, som ligger på en bra bit under 30 år. Eftersom det var långa väntetider på flygplatserna igår hann vi lära känna varandra bra. Förutom en timmes skidåkning idag var vi på den pampiga invigningen på eftermiddagen. Ukrainarna är verkligen mån om att detta ska bli kanon evenemang och vill/ville bjuda på bra show för att marknadsföra landet på bästa sätt. Känns som kriget med Ryssland har enat landet oerhört och alla verka vara väldig stolta att dem är ukrainare.

På platsen vi befinner oss är på ett helt öde plats på en höjd i västra Ukraina, det ligger väldig nära gränsen till Polen och inte helt långt ifrån Slovakiens gräns. Fågelvägen är det lika långt från Ystad min födelsedag som till Östersund, svårt att kunna tro på det. Är inte heller alltför långt ner till Rumänien faktiskt. Tidsskillnaden är precis som när vi var i Finland en timme före svensk tid. Man märkte ju av jetlagen i eftermiddagen då den viktiga eftermiddagstuppluren varade i hela 3,5 timmar. Så kan det bli när man är trött.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *