Fem timmar rullskidor på rullskidbana

Körde två timmar lugn skate med Mattias Bångman i kvällssolen.

Körde två timmar lugn skate med Mattias Bångman i kvällssolen.

Har alltså snurrat runt på rullskidbanan här i stan i fem timmar som rubriken skvallrar om. Fördelade så jämnt som helt lika, 2,5 h klassiskt på förmiddagen och 2,5 h skate på eftermiddagen. Totalt blev det nästan 1500 höjdmeter, ungefär så många höjdmeter jag åkte på ett kvartal i Skåne. Nu skojade jag men inte helt otroligt att jag skulle nå samma antal höjdmeter på en månad vid mina hemtrakter i Skåne.

Eftrrmiddagspasset bjöds på finväder och med trevligt sällskap av Mattias Bångman. Även om rullskidbanan är smal så kunde vi skejta brevid och snacka under hela passet. Vi var ute i två timmar och dessförinnan hade jag kört lite tempo på tävlingshjulen i en halvtimme. Körde sex vändor från skidskyttebanorna upp till nästan där torget tar vid. Det kallas faktiskt så. Dessa tog 1:40 minuter och omkring 25 höjdmeter. Åkte sedan lugnt utför. Tre 180 graders svängar per vända, bra inför SM i Norrköping som har mycket svängar. Enligt klockan lyckades jag skrämma upp pulsen till 97 % men är lite tveksam till den siffran, men över 90 % kom jag upp till.

Totalt så blev det dryga 8 mil rullskidor idag, åkte klassiskt på Elpex 3:or och skate  på Marwe 6:or. Fint att kunna åka på rullskidbana, helt magiskt faktiskt. Det är en gåta att Stockholm (vad jag vet) eller Skåne inte har en rullskidbana. Ur ett hälso- och säkerhetsperspektiv är det väldigt konstigt att det inte finns. Här uppe i Norrland finns det en i var eller varannan ort och där bor det inte 1,5 miljoner som det gör i Stockholm eller i Skåne. Jag är glad över att jag bor där jag bor för tillfälligt.

Tillslut ett stort grattis till min far som fyller 60 år idag, grattis!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *