Fått en egen låt

Dök upp ett mail idag där min egna komponerade låt nu är färdig. Har inget med mitt musiktema som jag hade i gårdagens inlägg alls faktiskt utan det är så jag har fått en låt efter min musiksmak/historia som ska passa mig i min egna träning, d.v.s. ett musik + idrottprojekt. En träningslåt helt enkelt. Blev kontaktat i vintras p.g.a. att jag har en aktiv hemsida där jag bloggar varje dag  som bekant, detta var så de hittade mig och ville ha en skidåkare som de kunde komponera en låt till. Vet inte exakt vilka idrottare eller idrottare andra är, men det skulle tydligen vara en handfull olika idrotter. De som står bakom detta projekt är Mikaela Färnqvist och hennes kollega Christian Tellin, som är själva kompositören i projektet. Låten jag fått till mig grundar sig på musik som jag lyssnade på när jag var liten och den jag lyssnar på idag. Kan väl säga att den musiken jag lyssnade på när jag var liten eller snarare kommer ihåg är musik till stora del som min syster lyssnade på i slutet på 90-talet och början på 2000-talet. På den tiden hade man bl.a. freestyle (kassettband i), som dagens motsvarigheter är väl smartphonen. Hade man tur så kunde man klämma fast den apparaten på något klädesplagg man hade på sig. Sen kom ju MP3- spelaren, digitalmusik som kunde föras in via hjälp av en dator där man hade laddat ner musiken, oavsett om man gjorde det lagligt eller inte. Jag och min bror delade på en sådan när den/de första kom, 256 MB för runt 1500 kr, mycket pengar för en som gick på mellanstadiet då. Man var ju nästan cool på den tiden när man bar runt på en sådan. Sen hade man en sådan där musikstereo, jag hade en liten rackare men de som var coola hade en stor rackare. För att förklara vad en stereo är/var förr 00-talister så är/var det en stor musikanläggning med stora högtalare med långa sladdar emellan som man kunde placera lite var som i sitt rum. En annan häftig grej var att man kunde, inte mindre än tre CD-skidor i stereon samtidigt. Dåtidens Spotify. Man har varit med om mycket när man var yngre, värsta nostalgichocken.

Låten kan höras nedan, om det inte går att lyssna på så hör av er så skickar jag den till er som vill lyssna på den. Jag utlovar ett litet pris som man kan gissa på någon eller några artister/grupper som musiken har influenser av, alltså musik som jag lyssnade på när jag var yngre eller vad jag oftast kan tänkas lyssna på idag. Ärdet någon som ser mig tränar med hörlurar i öronen, så förstår ni varför. Låten heter Skytte förresten, oklart varför men så är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *