En lugn tävlingsfridag i Finland

Blev pizza denna kväll till mat, gäller att vara tung tills torsdagens tävlingen då man ska orka trycka ner skidan. 20 km klassiskt då!

Blev pizza denna kväll, gäller att vara tung tills torsdagens tävlingen då man ska orka trycka ner skidorna. 20 km klassiskt då. Foto: Patrik Modin

Inga tävlingar för oss idag, blev istället ett stakpass på dagen och lite styrketräning på kvällen. Körde ett väldigt lugnt stakpass, 101 (53 %) i snittpuls talar om att man förtog sig inte allt för mycket denna dag. Detta effektivtid, ingen jäkla juniorräkning med att räknar varje minut man är ute och stå still. Vi var ute i 3:08 timmar men den effektiva tiden landade på 2:55 timmar. Tanken var att köra lite kortare pass än så men det kördes lite fel så det blev längre pass än väntat. Var ju på väg till Ryssland nästan, är bara knappt tio mil till den ryska gränsen. Fick t.o.m. ett SMS från Telia som välkomnade att man hade kommit till Finland. På tal om Ryssland och kyla (som det återigen var idag) kommer man tänka på Kalla krigen en smula då man idag har pratat med några amerikaner både på lunchen och middag. Trevligt att träffa folk här uppe från olika länder.

På kvällen blev det lite styrketräning som tidigare nämn. Detta genomfördes i det stora fina gymmet som finns här. Vuokatti är ett riktigt bra träningscenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *