En hård mil i terräng

Glad över att passet var över, dock inte lika glad att jag fortfarande är blek.

Lyckades överskrida gårdagens träning med en minut. Jag lyckades springa 10,5 kilometer på 42 minuter, detta i varierad terräng nära Frösö Park. Veckans längsta pass så nu har jag skramlat ihop nästan två timmars träning den här midsommarveckan, heja mig. Dock så är det effektiva pass så jag är lugn. 

Annars har dagen varit intensiv men bra, mycket att göra som vanligt men man är effektiv. Började jobba kl: 6, sen videomöte i 1,5 timmar senare på förmidagen, samtidigt som jag klippte ruff. Efter det fick vi lunch och spa på Frösö Park av jobbet, innan jag åkte tillbaka till golfbanan för att konsulta som golftränare en timme för det jobbet som jag är annars är anställd på och som fick den fina och trevliga stunden på Frösö Park. Hoppas ni hängde med, för det gjorde knappt jag.

Sen löpning då som sagt i 42 minuter, dessutom i gasande sol. Det kändes inget vidare i kroppen och kändes inget bättre att springa i värmen, visserligen mycket skugga men ändå. Planen var att kuta på i bra tempo, lite GT+, typ mycket tid runt tröskel. Så blev fallet med, efter en lugnare kilometeröppning på 4:07 minuter (mycket nerför) så blev det allt jobbigare och pulsen var ganska hög och det mycket p.g.a. värmen. Jag kände mig bra krokig och var inte motiverad, fick även stanna efter nio kilometer då jag hade knip i magen. Travade på och märkte att jag var tvungen att ge mig på en jobbig spurt för att klara sub 4 min/km tempo. Klarade precis det och noterade fina 186 (95 %) som högsta notering av maxpuls. 

Underlaget var varierande men mest stig, och nästan torrt överallt och inte så värst kuperad heller. Lite grusväg blev det också men klart tuffare terräng än i Lidingöloppet för att jämföra något som man kan förlika sig med. Nedan siffror från dagens löppass:

  • Tid: 42:18 min
  • Distans: 10,58 km
  • Snittpuls: 162 (84 %) 
  • Höjdmeter: 190 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *