En ”femmil tröskel”

Fick reda på igår att herrarnas femmil på VM tydligen bara var 45 kilometer långt, så idag åkte jag så långt men kalla det en femmil ändå, i all fall ”femmil”. Som rubriken lyder ”femmil tröskel” så ljuger den en aning, det blev 45 kilometer men något lägre än tröskel, mer eller mindre A2 hela tiden.

Det var svårt att åka, vet att de drog om igår och att det kom pyttelite snö igår på eftermiddagen men var alldeles för hårt för kunna åka vettigt. Visserligen blev det något bättre vid solpartierna ju längre man åkte men i övrigt lite besvärligt. Kroppen var ganska pigg, men sista 2,5 varven var jag lite mer matt men åkte lika fort i princip hela tiden. Åkte totalt nio varv och hade inte alls problem med foten förrän efter 1:45 timmars åkning. Borde kanske nöjt mig efter åtta varv men körde som planerat nio varv på 2:07 timmar ungefär, lika länge som sist ungefär (28:e februari) fast nu hann jag ett varv till. Trots jag ätit och sovit bra senaste dagarna så hade jag låg puls men tror att jag blev hämmad en hel del av underlaget som jag inte behärskade fullt ut direkt. Bra pass annars. Siffror:

  • Tid: 2:07 timmar
  • Distans: 45,05 kilometer
  • Snittfart: 21,2 km/h
  • Snittpuls: 151 (79%)
  • Höjdmeter: 595 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *