En dag på Österlen

Morgonpromenad med tidhämtning med Raj, som passade på att titta till kvigorna. Tänk att få vakna upp med råmande djur och soluppgång, fint det om man bara få tillräckligt med sömn.

Då har man tillbringat första dygnet här hemma på Österlen, har varit en intensiv sådan. Trevlig och lång kväll natt blev det igår/idag men bowlings- resultatet är redan preskriberat, bara så ni vet. Vaknade trots detta redan klockan sju i morse och ytterligare en natt med fem timmars sömn, precis som jag har haft under hela veckan. Få hoppas det vänder nu, så man inte få ränta och amortering av denna dåliga sömnmängd jag ligger på just nu, annars går det mot kronofogden och lyxfällan och det vill man inte.

Få hoppas det blir bra med nattsömn i natt för imorgon är det rullskid- DM här nere i söder. Dagens träning bestod därför av att väcka kroppen lite och att testa åka lite på mina 2:or. Dagens runda blev nästan tre mil exakt och var följande: Övraby – Toarp – Ö. Ingelstad – Hannas – Bollerup – Tosterup – Svenstorp – Övraby, detta tog 1:25 minuter vilket gav en snitthastighet på 21,1 km/h med snittpuls på 132 (68 %) och ett väder som var vanligt Skåne- väder med regn och blåst med ungefär 9-11 till antalet grader. Jag körde lite fartökningar i uppförsbackarna, vilket inte är så värst mycket då dagens runda nästan saknar backar men det blev trots allt 254 höjdmeter, inte illa det i de södra delarna av Österlen. Jag körde även ett block 5×10/20 impulser för att få upp lite fart i kroppen, inte så värst mycket direkt men jag körde detta block på enda stället där jag hade lä under hela rundan, så är det här. Hade en helt okej känsla i kroppen, hoppas dock på bättre väder imorgon.

Annars har jag hunnit med en hel del under denna dag, hållit på att studera lite, fixat lite i trädgården, är ju trots allt landskapsingenjör. Varit i Tomelilla inte mindre än två gånger, handlat, träffat släkt och vänner och avslutade med att se Sverige krossa Luxemburg med 8-0 med en kompis. Få se om man själv kan krossa motståndet imorgon, blir hur som helst väldig roligt att tävlar imorgon. Har även blivit bjuden på mat av min far, nog första gången det har hänt, någon gång ska vara den första brukar man säga. Min mor är bortrest så jag hade räknat med att vara piga, dräng, hushållerska med mera men så har det inte riktigt blivit, skönt det.

Avslutningsvis så blev jag uppringd av en sportjournalist från Skånska Dagbladet igår angående mestadels om helgens tävling. Läs hela artikeln här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *