Dubbelpass och jagat höjdmetrar

Ny vecka där jag återigen tränat två gånger. Jag var seg och trött efter gårdagens maxstyrka och hade inga större förhoppningar på dagens stakintervallpass men det gick överförväntan ändå tycker jag. Det kanske finns hopp för mig trots allt. Efter uppvärmning så körde jag skidskytteslingan + två varv på 1,7:an som en intervall och det upplägget körde jag två gånger med fyra minuters vila emellan. Sträckan var 7,4 kilometer lång och 182 höjdmeter. Även om föret spelar stor roll så tyckte jag att snitthastigheten var ganska snabb då jag upplevde att det inte var direkt blixföre som igår samt att det var en del styva branta uppförsbackar som stakades uppför. Även om jag kände mig stark så tyckte jag tekniken var lite lidande och blev lite sittande som jag ofta blir när jag stakar. Övriga siffror:

  1. Tid: 21:03 min – Snittpuls: 162 (85 %) – Snittfart: 21,1 km/h
  2. Tid: 20:18 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Snittfart: 21,8 km/h

Andra intervallen gick klart snabbast, anledningen tror jag till stor del berodde på att jag stakade på skejtbädden istället för i spåret. Det kändes att det var skillnad och så var det nog också. 

På eftermiddagen så körde jag och min skånekollega Viktor Asking, tillsammans med göteborgaren Carl Olander och stockholmaren Theodor Danielsson. Jag åkte skejt och avvek efter 1:28 timmar. Då hade jag åkt 24 kilometer, 123 (63 %) i snittpuls och 652 höjdmeter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *