Stakning + 40/20 intervaller på trainern

Började denna vecka på bästa sätt, förutom att inget barn kom idag (planerat datum idag) så har det varit en toppendag. Är riktig vinter nu, tvåsiffriga minusgrader och kanon förhållanden på skidstadion. På kvällen blev det ett cykelpass inomhus, ansåg att det var ”nödvändigt” att träna två pass idag. En viss Eliasson tyckte det var ”nödvändigt” att åka till Spanien under julen, sjukt det där faktiskt och det ska väl mycket till om han nu inte få avgå. En annan är ju rädd att förlora politiska uppdrag om man pissar bakom en gran i en skog. 

Nåväl, nu till dagens första pass. Jag började med att staka i 85 minuter på mina stakskidor från Madshus som jag fick för några år sedan. Har ju åkt i Salomon förut men har inget kontrakt med dem längre. Vilken skillnad det var att åka på dessa stakskidor om man jämför med mina träningsskejtskidor. I princip identiska förhållanden idag som igår, men hann nästan åka en kilometer mer första timmen idag än igår. Hade 137 (73 %) i snittpuls och det var ungefär vad jag hade igår. Jag åkte runt omkring de mer lättåkta delarna av skidstadionområdet. Kom 23 kilometer och plockade 338 höjdmeter. 

På kvällen så satte jag mig på cykeln och trampade i en timme. Körde 40 minuter lugnt men bakade in två block med 10x ”40/20” intervaller. På dessa hade jag 158 (82 %) respektive 170 (88 %) i snittpuls under dessa block. Kan säga att jag var lite återhållsam under första blocket, få känna på benen lite men kan säga att ljumsken mår bra att få jobbas lite lagom. Som att cykla lite. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *