DSA Summer Tour del 3

Idag på förmiddagen avslutades den sista av tre deltävlingar i DSA Summer Tour. Jaktstart i skate var det som gällde idag. De flesta körde på Marwe 6:or eller liknande. Banan vi åkte på gick typ mellan Borlänge och Falun (väg 293) där målet var vid toppen av Gamla Berget. Vi körde på cykelväg hela vägen , lite tajt att komma förbi bara men skönt att slippa trafiken.

Glada men trötta!

Glada men trötta!

Jag själv startade 3:30 efter ledaren Jimmie Johnsson och tjejerna, dock fick Jimmie material strul på sina Marwe och kom iväg lite senare, men var ändå ohotat segrare på vad jag tror var Pro- Ski 3:or. Startade 5 sek, efter Adam Larsson och satsade offensivt och kom ikapp tidigt och gick även om. Sen kom Simon Andersson i fullfart på sina snabbare hjul och även Adam Steen och Jesper Nyström en stund senare. Kunde inte haka på men kunde närma mig sakta men säkert Akira Lenting som startade typ 35 sek förre mig. Kom inte riktigt ikapp utan precis som igår tappade jag sista km på honom och var omkring 10 sek efter honom i mål.

Kom inte upp i puls idag heller, men blev trött och stum ändå. Har svårt att åka skate när jag bli trött och stum, har lite att jobba med där. Svårt att säga vad jag blev i sammandraget, var ju en träningstävling men blev mellan 3-4 totalt av 6 som killar som körde alla tre lopp. Var ungefär 15 sek efter Jimmie Johnsson och 20 sek förre Akira Lenting i dagens lopp. Var nästan exakt 2,5 min efter Simon Andersson. Riktigt roligt att mäta sig av riktigt duktiga skidåkare, är dock en helt annan sak att åka på snö sen. Bara finslipa tekniken och åka massor på snö i vinter. Nu ska ska jag sova en timmer eller två och sen ut och cykla (MTB) lite plus styrketräning. Få se hur det går, tuff vecka hittills med 5 st kvalitépass, massa A3 alltså!

Tillslut ett stort tack till DSA som lät mig följa med och ledaren/coach Mattias Nilsson.

  • Hjul: Marwe 6:or
  • Distans: 10 km
  • Hastighet: 26,62 km/h
  • Tempo: 02:15 min/km
  • Snittpuls: 169 (87 %)
  • Maxpuls: 178 (92 %)
  • Höjdmeter: 163 m
  • Nedstigning: 111 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *