Det är en dotter + löpbandsintervaller

Ska börja med den stora nyheten, nu vet vi, jag och Therese väntar en dotter i början av 2021. Eftersom det är Coronatider så fick jag inte vara med idag men fick reda på det via Facetime, bättre än inget förstås och ännu ett steg att det börja bli verklighet att få barn. 

Dagens träning blev löpintervaller på löpband, och jag körde likadant upplägg som i måndags, fast då körde jag SkiErg. Upplägget var 5 min uppvärmning – 5 min tröskel – 10x”70/20″ – 10x”40/20″ – 10x”30/30″ – 5 min tröskel – 5 min nedvarvning. Allt på lutning 10 %. Jag hade två minuter vila mellan intervallerna. Har aldrig kört liknande på löpband så var osäker hur det skulle gå och vilken belastning jag skulle ha. Trösklarna kändes rätt men de tre blocken med korta intervaller gick lite för lätt, även om jag ökade en del mitt i blocken. Såhär såg det ut:

  • 5 min tröskel @ 12,5 km/h – 149 (76 %) snittpuls
  • 10x”70/20″ @ 13,2 km/h – 155 (80 %) snittpuls
  • 10x”40/20″ @ 14 km/h – 162 (84 %) snittpuls
  • 10x”30/30″ @ 15,2 km/h – 161 (83 %) snittpuls
  • 5 min tröskel @ 12,5 km/h – 166 (86 %) snittpuls

Sista blocket ökade jag från 15 km/h till 15,4 km/h efter fem intervaller. Generellt sätt kunde jag ökat hastigheten på löpbandet mer än vad jag gjorde men nu har jag aldrig kört liknande på löpband så visste inte riktigt. Dagens högsta pulsnotering blev faktiskt under sista tröskeln på 174 (90 %), som det kan bli. Vristen fungerade okej, ganska medioker i mitten av passet men senast jag hade något liknande så tränade jag löpning tre dagar i rad och sen började det gå över. Tanken är att jag ska springa vertikalen i Åre på lördag och hoppas det kan bli av och att man kan göra en vettig tid. 

+watt i flaskan
Svettades nästan mer än vanligt idag, skulle behövt en städfirma efteråt, tog nog minst 5 minuter att torka upp det där efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *