Crosspass i Torsby

Klassiskt löparmark.

Blev ett långt pass idag, började med att direkt efter frukost, strax innan kl: 8 att bege mig ut i den fina terrängen som finns här. Det blev en knapp timme på Hårda milen, en av landets bästa löparslinga på fina 300 höjdmeter. Dessutom har de huggit ner skog så man har lite mer utsikt nu än förr. Sen byte man om och körde två timmar skejt i tunneln och efter det så byte man om igen och sprang en timme till på Hårda milen. Första löpningen sen jag sprang Järvloppet i lördags, känns fortfarande lite i vaderna annars var benen pigga och glada (tror jag). Fyra timmar blev det alltså i ett pass på förmiddagen. Var ganska intressant att jag sprang lite snabbare men hade lägre snittpuls under dagens andra löpning. Berodde nog på man var låg på energi, trots en energibar innan jag gav mig ut på den sista timmens träning. Brukar annars inte äta något under dessa långpass, brukar funka fint ändå.

På eftermiddagen blev det styrketräning med mitt vanliga program, idag blev det bl.a. bänkpress 8×60 kg, 5×65 kg och 2×70 kg. Tog alltså min egna kroppsvikt två gånger, nästan tre, det är bra för att vara mig. Det kanske kan bli något av mig ändå. Efter styrkan fick jag en halvtimme massage av får fysioterapeut Carro som är med oss på detta läger. Fint det.

Kan även påminna om att det är danska mästerskapen på rullskidor nu till helgen utanför Köpenhamn, via länken här kan man läsa inbjudan på svenska som jag har fått till mig. Jag kommer dock inte åka men rekommendera att åka något av deras lopp, prispengar finns att tjäna och är seedningsgrundande till Vasaloppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *