Blandade rullskidintervaller + sista golfträningen

Har haft förmånen att haft denna utsikten på sen i maj, men idag var sista jobbdagen för det här året.

Idag körde jag mitt första fartpass efter debaclet med Lidingöloppet, jag tränar fortfarande efter vad jag känner för och det har fortfarande inte blivit någon mängdträning att tala om, och heller inte denna dag.  Idag körde jag några olika varianter av intervaller på 3:or på rullskidbanan byggarbetsplatsen och eftersom pulsbandet har jag inga pulsangivelse att ange men det kändes kontrollerat och jag blev trött, dessutom kände jag mig ganska pigg vilket inte är så konstigt med senaste tidens träningsmängd. Jag körde hur som helst dessa intervaller:

Ett varv runt 3:an: Tid: 7:25 min – Distans: 2,94 km – Snittfart: 23,8 km/h – Höjdmeter: 36 m

Ett varv runt 1,7:an: Tid: 4:14 min – Distans: 1,66 km – Snittfart: 23,5 km/h – Höjdmeter: 21 m

Ett varv runt 1,7:an: Tid: 4:15 min – Distans: 1,67 km – Snittfart: 23,5 km/h – Höjdmeter: 21 m

Från snöhögen till utegymmet: Tid: 4:50 min – Distans: 1,34 km – Snittfart: 16,6 km/h – Höjdmeter: 66 m

Från Velodromen till Björnberget: Tid: 2:58 min – Distans: 0,73 km – Snittfart: 14,8 km/h – Höjdmeter: 48 m

Som sagt en bra känsla i kroppen idag, är väldig ”höstigt” småfuktigt och kallt (cirka tre grader) så det rullar inte så värst snabbt men höll bra tempo ändå. Första tre intervallerna var start och målgång på samma plats, de två sista bara uppför. Åkte för en månad sen ungefär från snöhögen till utegymmet strax under fem minuter på 4:or, då klart varmare och på 4:or och för två år sedan hade jag snitt 2:57 min på 3:or uppför den som var dagens sista intervall, då i juni månad och idag i oktober månad så det var bra insats av mig denna dag.

På kvällen gjorde jag säsongens sista träning, bästa feedback man kan få som tränare var väl att det var 20 kids som i blåst och i några fåtal plusgrader var ute och tränade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *