Besiktat bilen och bytt till vinterdäck (och tränat)

Vi rullar vidare ett år till då.

Kan meddela att kära Forden gick igenom besiktningen vilket jag är väldig glad över, så nu ska man väl kunna ha den ett år till förhoppningsvis. Efter besiktigningen så åkte jag hem och byte till vinterdäck, kung Bore utlovar snö det närmsta dygnet så det var lika bra att dra fram vinterdäcken och sätta på dom, hade blivit lite riskabelt imorgon annars. Dock tror jag min relativt nya domkraft gjort sitt, ser mer ut som en krockad Trabant så det är ingen vacker syn direkt men skit i det, vinterdäcken sitter på så det är skönt. Är visserligen lite sugen på att införskaffa nya vinterdäck då mina kan vara lite småslitna, tips tas mer än gärna emot om ev. begagnade eller nya dubbdäck till ett bra pris till min Ford Focus.

Nog om bilar och deras alla olika delar, man har ju tränat med idag, både på för- och eftermiddagen. Först blev det en timmes impulspass följt av styrka efter det med Zebastian. På eftermiddagen stod det stavgångsintervaller på programmet, ett kort pass men ack så jobbigt att ligga i A3-A3+ som jag gjorde idag, har som jag nämnt tidigare, att jag har legat på väldig lite mängt över 90 % av min maxpuls hittills under barmarkssäsongen, idag ökade jag dock på den statistiken en aning. Blev sex vändor uppför Gustavsbergsbacken, 100 smärtsamma höjdmeter och en längd på 370 meter, siffror från passet blev enligt klockan:

  1. Tid: 3:11 min – Snittpuls: 165 (86 %) – Maxpuls: 177 (92 %)
  2. Tid: 3:19 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  3. Tid: 3:21 min – Snittpuls: 170 (89 %) – Maxpuls: 180 (94 %)
  4. Tid: 3:24 min – Snittpuls: 168 (88 %) – Maxpuls: 178 (93 %)
  5. Tid: 3:17 min – Snittpuls: 171 (89 %) – Maxpuls: 180 (94 %)
  6. Tid: 3:14 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)

Brukar vanligtvis vara lite sliten när jag kör detta pass och brukar ha svårt att få upp pulsen så jag hade nog lite hybris i första intervallen där jag gick för glatta livet som i sin tur gjorde att jag hade ovanligt ojämna tider för att vara mig men å andra sidan snabba tider och klart bättre snittider än vad jag har haft förut. 3:18 minuter hade jag i snitt idag upp vilket är hela åtta sekunder än snabbaste pass tidigare, detta beror dels på att förhållandena var bättre än förut, då gräset är slaget så man fastnade inte i gräset med stavarna och att man hade en frisk medvind i ryggen som säkert påverkade några sekunder trots man gick och det uppför, påverka nog mer än vad man tror. Greppet i mina Inov- 8 X- talon 190 är oftast bra och även idag men släppte lite här och där då det var lite fuktigt i backen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *