Asfalt är hårt

Visst är asfalt hårt……och nej jag har inte vurpat och slagit mig och topphastigheten på dagens pass var otroliga 23 km/h i en backe idag när det återigen var 2-3 grader, regn och och blåst. Nytt för idag var att det fanns inslag av blötsnö…….så visst är vintern på väg, lite sen kan jag tycka. Rullskidor på vintern innebär bl.a. trist väder men också att asfalten blir hårdare ju lägre temperaturer det blir, vilket gör att mer kraft i kombination att man slippar sina stavar inför varje träningspass. Detta kan innebära att kroppen få ta mer stryk i form av armbågar, handleder och axlar bl.a.

Just nu känner jag av lite i armbågarna men vet av erfarenhet att detta ske i samband med att man har haft uppehåll från rullskidor, vilket jag hade under tre veckors tid med det långa snölägret jag var på. Ofta sker det när rullskidsäsongen drar igång på våren men också inte helt ovanligt under vintern när asfalten är som hårdast, precis som nu. De känningarna jag har nu kallade min sjukgymnast i nåt still med ”examens skrivarmbåge, vilket drabbade mig och henne när vi gjorde våra respektive examensarbete och det känns just som mest i skrivande stund när jag just skriver på min hemsidan. Annars märks det inte så ofta, lite när man kör bil och ibland vid stavnedsättningen. Känningen sitter vid sidan/utkanten av armbågen ungefär mellan tennis-och golfarmbåge. Har haft golfarmbåge från just stakning men detta är ingen inflammation av erfarenhet. Inget som jag är orolig över men det är irriterade.

Annars har träningen gått som planerad, blir lite mer alternativträning fram till jul inte riktigt så mycket rullskidor som jag hoppas på. Igår fredag körde jag ett 90 min och 28 km långt skatepass på Marwe 6:or skate med korta fartökningar i själva passet. På kvällen då alla andra hade fredagsmys körde jag ett intensivt styrkepass med fokus på bål och ben. Redskapen jag använde under styrkepasset var min egen kroppsvikt, 4 kg medicinboll och skivstång. Är riktigt nöjd med min relativt ny inskaffade skivstång, effektiv! Idag var jag som sagt ute på hårda, blåsiga, skitiga och framförallt blötta vägar. Åkte in till Lund och nu årets näst kortaste dag gjorde ju inte saken ljusare för detta träningspass. Var inte alls sugen på att ge mig ut och var väldigt trött i bilen på vägen in mot Lund. Väl när man kommit ut brukar det gå bra, kom precis ut från Lund innan regnet började ösa ner och sen upp på ”höjderna” över Dalby och Skrylle kom blötsnön och sen när man var som blötast hade man motvind in mot Lund igen och man blev riktigt kall trots bra kläder. Körde på 4:or för att använda så mycket ben som möjligt……få nog snart bli lite mer på lättrullade hjul.  Jag gjorde jobbet och genomförde passet i alla fall.

När jag kom hem från jobbet hade min bror Johan kommit hem för att fira jul och när vi ses blir det alltid träning. Träning blev det och vi tränade i mitt gamla pojkrum som just nu är ett helt okej gym. Han började med cykling på trainern och jag bålstyrka, innan jag hoppade på cykeln och körde 45 min med lite korta fartökningar. Inga bilder under detta inlägg heller. Var på väg att fota när det började snöa men glasögonen immade igen och jag frös ordentligt innan jag ens hade fått fram telefonen. Ser ut bli lite bättre väder imorgon, så fotodags kanske!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *