Årets sista gympass på gym + fin kvällsåkning

Kan har gjort mitt sista pass på STC för i år idag, kommer pausa eller säga upp gymkortet för en tid framöver, tills det hela med pandemin har lugnat ner sig. Har ju en rad anledningar varför, dels att många inte sköter sig men dels att jag kommer ha ett bra alternativ till att träna styrketräning hela vintern. Idag däremot så var det i vanlig ordning lite folk på förmiddagen, det var faktiskt dem som hade både munskydd och gick runt med en flaska (gymmets) med handsprit. Hursomhelst så betade jag av dessa övningar:

  • Axelpress, 4×6 @ 40 kg
  • Marklyft, 3×6 @ 102,5 kg
  • Chins, 4×6 @ 5 kg
  • Utfallssteg med skivstång, 3×6 @ 55 kg/ben
  • Tricepsdrag i maskin, 4×6 @ 40,75 kg
  • Bicepsdrag i maskin, 4×6 @ 30,25 kg 

Lär ju dröja ett tag (troligtvis) innan jag kör något likande pass men framöver lär det bli mer fokus på bålstabilitet och balans. Känner att jag behöver det. 

Jag känner också att jag behöver åka skidor, eller snarare att det går att åka skidor. Och det kan man nu, efter nattens snöfall. Jag hade hoppas på mer snö men det fick räcka med det som kom denna gång. Cirka en decimeter nysnö kom det hursomhelst. Jag körde skejt och det var överlag fint men den gamla snön kom fram lite här och där. Även föret blev lite olika, gick snabbt ibland och trögt ibland. Under de 1,5 timmarna jag var ute i så kom jag nästan 24 kilometer och hade 128 (66 %) i snittpuls men det vackra var inte min teknik utan att jag plockade 668 höjdmeter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *